Használhatók a régi serpenyők, fazekak az indukciós főzőlapon?
- ha nincs rajta indukciós jelölés, de vas
- ha ráégett zsírfolt van az alján
13.
Nem én voltam, illetve nem is nagyon szoktam kattintgatni.
De azt talán nem árt érezni, hogy nem az indukciós főzőlap felülete adja át a hőt, hanem a "vasedényben" indukált örvényáramok termelik a hőt, ahonnan a főzőlap már csak átvesz valamennyit, illetve az indukciós tekercsnek is van bizonyos melegedése.
Viszont mindez nem képez akkora felületi hőmérsékletet, mint az izzószállal felfűtött kerámialap, ami közvetlenül adja át a hőt.
De természetesen érdemes megtörölni az edény alját, az indukciósnál is.
Tipikusan használhatóak a régi zománcozott edények, meg öntött vas dolgok.
Nekünk csak alumínium palacsintasütőt kellett cserélni, amikor újonnan vettünk indukciósat, meg kávéfőzőt, mert addig kotyogós ment.
Manapság a legtöbb kapható edény fel van indukciós használatra készítve, csak az ilyen serpenyőknél szoktak még csupa alumínium megoldások előfordulni.
Az ilyen hülye lapokat nem kell használni, csak nagyon végszükség esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!