Régi Samsung lapos TV miért nem használható a hagyományos antennával?
Nem tudom mennyi idős, az biztos, hogy még nem LED-es azoktól vastagabb olyan 7-8-9 cm vastag. És 60 cm a képátló. Kábelen teljesen jól veszi az adást. Most le vittem a telekre ott egy kis faház van, oda nem akarunk kábelt. Vettem egy pillangó antennát ez a fantázia neve. Egy kb. 40×60 cm fém rács előtte ilyen "X" alakban vannak még elemek. Az egyikhez van bekötve a koax kábel.
A Tv-nél van valamiféle kis erősítő egy potméterrel meg 220-as adapterrel. Ez olyan mintha ott se lenne se az erősítővel se anélkül nincs jó vétel.
Szomszédnak a LED-es tv-je ugyan így fog kb 10-12 adót az Ő antennájára is rá kötöttük ezt a kis TV-t de így sem talált adót. Egyedül a minimax jött valami nagyon gyengén kivehetően.
Az állítási lehetőségek már mind kipróbáltuk, lehetséges, hogy ehhez is kell még egy külön vevő egység ha nem szolgáltatói kábelen jön a jel, hanem sima antennával?
Model: LE26A340J3
ModelKód: LE26A340J3XXC
Type: LE26A340
Mindezen infók alapján az ötleteim:
- nincs térerő, rossz helyen laksz :)))
- van térerő, csak az antennát kéne arrébb/magasabbra rakni, vagy az irányán fordítani
- térerő o.k., antenna iránya o.k., de nem kóser az antenna és a tv közötti koax kapcsolat
#6 eddig egy kő alatt laktál? Évekkel ezelőtt megszűnt a fölfelszíni analóg televizióadás. A tanácsaid kb. nagy nullát érnek. Olyan, mint amikor az autószerelő bármi hibára azt mondja elsőre, hogy meg kell pucolni a gyertyákat, és ki kell takarítani a karburátort... azaz fogalma sincs mi a baj, de próbál olyannak tűnni, mint aki ért hozzá, és nem ragadt le a tudása a három évtizeddel ezelőtti szinten.
Kérdező: Ez jelenleg csak monitornak alkalmas, vagy kábeltévére, ahol még akad pár analóg csatorna a digitális csomag mellett.
A külön tuner beszerzése már a drágább a hús mint a leves kategória, inkább egy másik tévét vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!