Használhatók a régi serpenyők, fazekak az indukciós főzőlapon?
- ha nincs rajta indukciós jelölés, de vas
- ha ráégett zsírfolt van az alján
"Nekem van egy vékony vaslemezem, így minden használható."
Jelentős hő/energia veszteséggel, pazarlással. Pont az indukciós lényege, hogy csak az edényt melegíti, veszik kárba,
Én is vaslemezzel használom ,
Olcsóbb mint új fazekakat serpenyőket venni.
Igazából abszolút nem olcsóbb. Vaslemezzel pontosan a rezsó hatásfokán üzemel mivel előbb fel kell melegíteni a vaslemezt ami felmelegíti az edényt.
Az indukciós lapon használható edények drágábbak, de hosszútávon nyilván behozzák az áruk.
A vaslemez problémája, hogy légrés keletkezik az edény alja és a lemez között.
Volt például rozsdamentes egy nyeles edény, 12 cm alsó átmérőt kell elképzelni. Gáztűzhelyen tönkre lett téve azáltal, hogy elfelejtés miatt a teavíz elpárolgott, edény felizzott.
Felizzás miatt, az aljáról levált egy vaslemez. Mint kiderült, efelett volt egy 3 mm vastag aluréteg, felette a voltaképpeni inox edény.
Tehát ez elvileg egy indukciós használatra felkészített edény volt, ahol az aluréteg biztosította a résmentes hőátadást, már amíg jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!