Kockázatos dolog magára hagyni 2 naponkénti ránézéssel egy 8 éves alig használt 2kw teljesítményű olajradiátort 800W -os teljesítménnyel?
Az ember otthagyja a forróvíztárolót is.
Régen volt, aki ilyennel fűtött, az nyilván otthagyta, mikor reggel munkába ment. Míg nem volt központi fűtésünk, és csak egy szobát laktunk, nálunk is annyi volt, hogy külön áramkört építettem ki neki.
Jelen esetben szerintem a 800 W-ra megfelelő kismegzakítóval nem tud túlmelegedni.
A rossz kötés ellen lehet védekezni, az ember ellenőrzi a kötések állapotát. :D
Ja csak a bojlerben víz van... ami kevésbé éghető mint az olaj. :D A kötéseket a gépen belül is ellenőrzi? :D Egy 800W-os kacat nem fog befűteni egy családi házat, ergo folyamat menni fog :D Így is 2 hónap lenne mire megeszi az 1100kWh-t :D Azért ez kicsit más mint az hogy napi fél órát bekapcsol a bojler :D
Szerintem kérdező tegyél mellé még néhány legallja kínai elektromos rollert is hogy biztos legyen a hatás!
"A kötéseket a gépen belül is ellenőrzi? :D"
Estefelé már nem bírom a hülyéket, de még válaszolok neked, egy deklit kell levenni, ott van az összes csúszósaru a szemed előtt.
Tudom, de a kérdező tudja? A kérdéséből kiindulva 99,99% hogy nem. Ahogy a bojlernél le tud égni ez a saru úgy a radiátornál is.
De tudod mit, tényleg hülye vagyok hozzá, leszarom. Gyújtsa ki a házat, engem nem érdekel. Majd te fizeted neki a kárát ugye?
"Majd te fizeted neki a kárát ugye?"
Ez a sértődött-dacos-hörgős hozzáállás éppolyan értelmetlen, mint bármely más szöveged.
Mint mindenre, erre is érvényes bizonyos hibaszázalék. Elvileg jóval nagyobb az esélyed arra, hogy nem lesz vele semmi gondod. Csak senki nem szeretne hibaszázalék lenni.
De vannak elektromos fűtőtestek olaj nélkül is, nem fontos ehhez ragaszkodni. Egyéb elektromos hibáktól pedig nem kell annyira rettegni, ha rendben van minden.
10-es a fali kazánhoz hasonlítottam nem egy olajradiátorhoz :D,ahogy írtam hagyom a csudába túl kockázatos,tavaly felügyelet mellet fűtöttem el ennyit,
még egy hősugárzóval(3 fázisú a hálózat) ilyen időbe elég volt,maradok a kazánnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!