Kockázatos dolog magára hagyni 2 naponkénti ránézéssel
egy 8 éves alig használt 2kw teljesítményű
olajradiátort 800W -os teljesítménnyel?
Figyelt kérdés
Van egy családi ház amit nem lakom,fel szeretnék használni 1000 kwh energiát amit kifizettem,a villamos hálózat felújított megnéztem a dobozokat rendben vannak, 1,5 -ös réz a vezeték,16A a biztosító,a tipusát nem néztem,esetleg külön hőkioldót szereltessek hozzá de annyit már nem ér, nem tudom mi baj lehet vele,több hírt olvastam hogy tűzet okozott,lehet inkább annyiban hagyom.Köszönöm a válaszokat.
Egy nem lakott házat áram, gáz, víz alatt hagyni önmagában is kockázati tényező. Csak azért üzemeltetni egy fűtőberendezést mert ki van fizetve az energiadíj, ráadásul ellenőrizetlenül hagyva, több mint felelőtlenség. Ha nagyon kellene az a fűtés azt mondanám, hogy némi óvintézkedés mellett üzemeltesd ha nincs más megoldás, de feleslegesen ne tedd. Téliesítsd a házat ha nincs használva és hagyd inkább veszni azt a pénzt, nem ér ennyit az egész. Amúgy hosszútávon megbízhatóak az olajradiátorok de mint minden elektromos készülék ezek is meghibásodhatnak. Az enyém több mint 30-éves és teszi a dolgát de ez nem jelent semmit, bármikor meghibásodhat még egy új is.
2023. okt. 6. 06:07
2/19 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz semminek, csak ne legyen a közelében semmi gyúlékony.
Ha lenne valami baj az elektromos részével akkor lekapcsol.
2023. okt. 6. 06:18
3/19 anonim válasza:
Nálunk tönkrement 4 elektromos radiátor, ebből 2 olaj volt. Büdöseket árasztottak vagy éppen az egyik elektromos állandóan leverte az áramot. Én házon belül is ellenőrzöm őket, mert szerintem megbízhatatlanok.
2023. okt. 6. 06:35
4/19 Szirty válasza:
"Ha lenne valami baj az elektromos részével akkor lekapcsol."
Gondolom azért írod ezt, mert van benne túlfűtés esetére védelem. Némelyikben borulás érzékelő is.
Amikor azonban egy melegedő laza kötés felgyújtja a vezeték szigetelését a műanyag burkolat alatt egy olajjal töltött fűtőtestben akkor mi baj lehetne? :)
Kicsi az esély arra hogy ez megtörténik, de nem nulla...
2023. okt. 6. 07:36
5/19 anonim válasza:
Régen a mahartnál égett le emiatt hajón kerékállás. Bár azóta a biztonságtechnika talán fejlődött kicsit.
2023. okt. 6. 07:44
6/19 Szervizmérnök úr válasza:
Itt a Gyakorin is írta valaki, amikor a hálószobában eldurrrant és betakart mindent az olaj. Tűz nem lett, de attól még nem vicces.
2023. okt. 6. 08:31
7/19 anonim válasza:
"ne legyen a közelében semmi gyúlékony"
Akkor eressze le az olajat belőle?
Nem éri meg kigyújtani a házat kérdező...
Semmilyen elektromos hőcsináló berendezést ne hagyj magára!
2023. okt. 6. 08:32
8/19 anonim válasza:
"Itt a Gyakorin is írta valaki, amikor a hálószobában eldurrrant és betakart mindent az olaj."
Most jutott eszembe, még egy kollégám mesélte, hogy fiatalon valami olyaó albérletben ilyennel fűtött, szépen elkezdett lángolni, és mesélte, hogy félálomban milyen hülye tud lenni az ember, mert egy darabig még nézegette is, hogy milyen szép lángok, mire kitisztult a tudata, aztán még sikerült eloltani.
Nagy szerencséje volt.
2023. okt. 6. 09:28
9/19 A kérdező kommentje:
Igen azt kifigyeltem hogy van benne egy hőkioldó,ezért gyakorlatilag fesleges 2000w os teljesítményen működtetni,de igaz túl nagy a kockázat még ha az üres konyha közepén is helyezném el, de nem fogom kihűlni hagyni hogy penészedjen,a gázkazán viszont az más kérdés arra reteszpróbát szoktam kérni,meg cégen belül a hőközpontokra is csak naponta szoktunk ránézni, nem igényelnek folyamatos felügyeletet, naponta úgyis ránéznének.Köszönöm szépen a válaszokat.
2023. okt. 6. 11:12
10/19 anonim válasza:
Bazzeg egy ipadi hőközpontot ne hasonlíts már egy 8000 forintos kínai olajradiátorhoz! :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!