Páraelszívó kiépítését hogyan?
Magunk építjük ki a paraelszivonak a kivezetését. Kérdem én hogyan? 😂
Olvastam a neten hogy kerámia főzőlaptol 60cm-tavolsagra legyen az elszívó. Külső térbe menne az elszívott levegő. Mekkora lukat kell fúrni? És a lukat milyen magasságban? Olvastam azt is hogy a kivezető csőbe is kell tenni visszacsapot. Ilyet lehet kapni vagy automatikusan adják a géphez?
Üvegkerámia főzőlap milyen égővel? Gáz vagy indukciós/High-Light?
A páraelszívó kivezetőcső méretével egyező lyuk kell, lehetőség szerint egyenesen kivezetve (tehát könyök nélkül), minél rövidebb távolságra kivezetve. Minden 90 fokos könyök és minden méter cső durván mínusz 10% teljesítményt jelent.
A páraelszívóhoz kapsz egy nyújtható gégecsövet, aminek a egyik vége rahúzható a páraelszívó kürtőjére, másik meg egy adapterrel van ellátva a faláttöréshez. Amekkora a merevítő adapter külső átmérője értelem szerűen, akkora, azaz attól picit nagyobb lyuk kell hogy beleférjen. 120mm körüli, ha sima, nem pedig ipari méretekről beszélünk.
A a gégecső takaró két darabból van általában, annak így a hosszát egymásba tologatással tudod állítani.
A lyuk magassága ne legyen túl közel az elszívóhoz, de ne is fusson ki a gégecső a takaró alól. Nyilván a ház, a kiépítési hely és sok egyéb közbeszólhat.
Zsalugátert nem adnak hozzá, azt meg kell venni, a külső nyílásba be kell ragasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!