Kandallótakarítástól elromlott a porszívóm?
Költözésben vagyunk, szállítás előtt gondoltam kiporszívózom a kandallót, hogy ne porosan vigyük el. Volt benne némi hamu, meg rengeteg por, ezeket felszívta, de utánaolvastam, és kiderült, hogy háztartási porszívóval nem lehet takarítani, mert elrontja. Nos, nekem úgy tűnik elrontotta. Ma használni akartam, de vagy be se kapcsol és tipikus “áram” hangot hallat, vagy akadozva jár, és kikapcsol.
Ilyen hangot ad. Egy régi Daewoo porszívóról van szó. Szerintetek meg lehet javítani? Valami csapágyat olvastam, hogy lehet cserélni, elvileg az megoldaná?
Egyszerűen a filterek résmérete nagyobb, mint a hamu szemcsemérete vagy részecskeátmérője, ahogy jobban tetszik.
Kommutátor és kefék rendbetétele az első, utána derül ki, hogy nem történt-e nagyobb károsodás.
Csapágyhang nem hallatszik szerintem a felvételen, az jónak tűnik.
A hamu simán átmegy a porszívón.
Nem tűnt fel, hogy porol mint az állat, a hátulján tolja ki a port?
Csapághangot én sem hallok. Talán még menthető. Teljes szétszerelés és takarítás kellene neki.
De Mérnök Úr a megmondhatója, hogy egy ilyen műveletnek ha szervizben végezteted, akkor mennyi az óradíja. Valószínüleg elég durva számla lenne belőle.
Tehát akkor ennek kuka. Nem nagyon értek a javításához, inkább veszek egy újat, ha ezt sokért csinálják, meg amúgyis már régi és hangos.
/6, nem jött belőle por sehonnan ezért nem gondoltam akkor, hogy ezzel kárt okozok neki.
Igazság szerint porszívót én is csak hobbiból barkácsoltam néhány esetben, de a háztartási gépesek szeretnek komplett motorokat is cserélni.
De lehet, hogy van, aki belemegy ilyen munkába is.
Egyik ismerősöm szétszedte reggel, kitakarította. Mostmár bekapcsol, de nem szív kb semmit, illetve erősen sípoló hangja van, és melegszik egész gyorsan.
Tudtok ajánlani olyan porszívót, amivel lehet hamut, meg port is szívni? Olvastam, hogy azok alkalmasak erre, amik fémtartályosak, és finom por szűrővel vannak ellátva
Akkor már kaphatott a csapágy is, ugyanakkor rendellenes melegedést a forgórész / kommutátor zárlata is okozhat.
Konkrétabbat én sem tudok:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!