Fagyasztó láda nem fagyaszt de viszont hűt. Miért romlik benne akkor az étel?
mint írtam fentebb, azért érzel benne hűvöset, mert a ventilátor működik, fújja a levegőt, de mivel a hűtőközeg kiszökhetett, így nem képes olyan hideg levegőt befújni a hűtőtérbe, mint amire szükség lenne.
egy ilyesmi lehet benne: [link]
persze vannak olyan mélyhűtők is (régebbiek), amelyekben nincs ventilátor, viszont ott a hűtőközeg hiányában semennyi hideget nem tud előállítani, így használhatatlanná válik. Az a baj, hogy egy sima szobaventilátor által keringetett levegőt is hidegnek érez az ember, pedig semmilyen hűtő hatása nincs, a szoba hőmérsékletén nem változtat.
Sajnálom, hogy hibás fagyasztóládát vettél, legközelebb nézd meg mielőtt megveszed.
11-es vagyok, itt is le van írva a ventillátoros téma:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztar..
Köszönöm szépen mindenkinek a választ és a segítséget. Hogy tudjátok kb mi lehet a probléma. Gondoltam át linkelek egy hasonló hűtőt. Igy lehet könnyebben tudtok választ adni.
Hűtőm: [link]
Ha ez a tipusu lada nem fagyaszt minimum -12 fokon, akkor az egyszeruen hibas, az ismerosod atvert ha penzt kert erte.
Leirjuk meg parszor, mas szavakkal, vagy vegre felfogod?
De te sem írod, hány fokot mértél benne, sőt még ennek is vannak sajátosságai. Nem mindegy a mérés helye, magassága. Tehát több ponton is ajánlott ellenőrizni.
Ha azt tapasztalod, hogy ámbár jó sokáig működik a kompresszor, de mégsem hűt rendesen, azt szokták mondani a hűtőközeg problémájának, bár ilyennel még nem találkoztam.
Ha a termosztát problémája miatt túl rövid ideig jár a kompresszor, akkor sem hűt rendesen. Ilyen esetben egy ideiglenes rövidzárral megpróbálnám jobban meghajtani a kompresszort és ha kiderülne a termosztát hibája, nyilván azt kellene cserélni, javítani.
Ámbár létezik elektronikus termosztát is (W1209 stb.), amivel lehet barkácsolni, ha ért hozzá valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!