Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fagyasztó láda nem fagyaszt...

Szimo63 kérdése:

Fagyasztó láda nem fagyaszt de viszont hűt. Miért romlik benne akkor az étel?

Figyelt kérdés
Azért írok mert vettem egy fagyasztóládát. Persze nem fagyasztani a húst vagy hasonló. Csak átmenetileg míg nincs hűtőnk az ételt tárolni benne. De sajnos észrevettem hogy romlik benne minden. Persze fagyasztani nem fagyaszt de a hideget adja. De még is a tej a hús ( amit fagyasztania kellene ) meg romlik benne. Az lenne a kérdésem ha nem fagyaszt viszont hideg és hűt, akkor miért romlik meg benne minden?

#romlás #fagyasztó de nem fagyaszt
2023. júl. 5. 09:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

mint írtam fentebb, azért érzel benne hűvöset, mert a ventilátor működik, fújja a levegőt, de mivel a hűtőközeg kiszökhetett, így nem képes olyan hideg levegőt befújni a hűtőtérbe, mint amire szükség lenne.

egy ilyesmi lehet benne: [link]

persze vannak olyan mélyhűtők is (régebbiek), amelyekben nincs ventilátor, viszont ott a hűtőközeg hiányában semennyi hideget nem tud előállítani, így használhatatlanná válik. Az a baj, hogy egy sima szobaventilátor által keringetett levegőt is hidegnek érez az ember, pedig semmilyen hűtő hatása nincs, a szoba hőmérsékletén nem változtat.

Sajnálom, hogy hibás fagyasztóládát vettél, legközelebb nézd meg mielőtt megveszed.

2023. júl. 6. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok, itt is le van írva a ventillátoros téma:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztar..

2023. júl. 6. 14:34
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ és a segítséget. Hogy tudjátok kb mi lehet a probléma. Gondoltam át linkelek egy hasonló hűtőt. Igy lehet könnyebben tudtok választ adni.

Hűtőm: [link]

2023. júl. 17. 12:49
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a tipusu lada nem fagyaszt minimum -12 fokon, akkor az egyszeruen hibas, az ismerosod atvert ha penzt kert erte.

Leirjuk meg parszor, mas szavakkal, vagy vegre felfogod?

2023. júl. 17. 13:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló. Sokan írták nem tudják milyen fajta. Így segítség ként küldtem át. Ha esetleg unatkozol és belém kötsz lapozz tovább. Már én kérek elnézést hogy átlinkeltem hogy könnyebben tudjatok segíteni. A modortalan viselkedésed meg tarts magadba. Köszönöm szépen :)
2023. aug. 17. 11:31
 16/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

De te sem írod, hány fokot mértél benne, sőt még ennek is vannak sajátosságai. Nem mindegy a mérés helye, magassága. Tehát több ponton is ajánlott ellenőrizni.

Ha azt tapasztalod, hogy ámbár jó sokáig működik a kompresszor, de mégsem hűt rendesen, azt szokták mondani a hűtőközeg problémájának, bár ilyennel még nem találkoztam.

Ha a termosztát problémája miatt túl rövid ideig jár a kompresszor, akkor sem hűt rendesen. Ilyen esetben egy ideiglenes rövidzárral megpróbálnám jobban meghajtani a kompresszort és ha kiderülne a termosztát hibája, nyilván azt kellene cserélni, javítani.

Ámbár létezik elektronikus termosztát is (W1209 stb.), amivel lehet barkácsolni, ha ért hozzá valaki.

2023. aug. 17. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!