Mi a különbség az indukciós főzőlap és a hagyományos (rezsó) között?
Figyelt kérdés
2023. márc. 4. 13:17
1/5 Szirty válasza:
A hagyományos főzőlapban ellenálláshuzal van, az melegíti magát a főzőlapot.
Az indukciósban ezzel szemben egy tekercs van ami váltakozó mágneses teret hoz létre ami a ráhelyezett edényben örvényáramokat hoz létra ami az edényt magát közvetlenül melegíti.
Ezért nem mindegy hogy milyen az edény anyaga amit ráhelyeztél.
Ha nem idegen számodra az internet és a kereső (pl. google) használata akkor rengeteg részletes információt találsz a működéséről.
2/5 Szirty válasza:
..de egyébként ha csak szimplán "A" különbség érdekel, akkor lehet más színe is.
3/5 anonim válasza:
Az indukciós az edényt melegíti, míg a hagyományos maga melegszik és ezt veszi át az edény. Hasonló a mikrohullámú és a hagyományos sütő közti különbséghez. Az indukciós drágább, elvileg picit hatékonyabb és biztonságosabb, de nem minden edényhez alkalmas, míg hagyományos rezsón minden edény melegszik.
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom az indukciósnak kisebb az áram felvétele is, hisz nem 1:1 az aránya...
2023. márc. 4. 13:33
5/5 Szirty válasza:
Igen. hatékonyabban melegít. A termelt hő kevesebb része fűti a konyhát.
No meg gyorsabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!