Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi a különbség a 2 fejes és a...

Roby70 kérdése:

Mi a különbség a 2 fejes és a 3 fejes magnódeckek között? A 3 fejes jobb minőségű? 20.000 Ft körül lehet venni jó minőségű decket?

Figyelt kérdés

#kazetta #magnó #MAGNÓDECK #hagyományos magnódeck
2020. dec. 25. 16:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A három fej teszi lehetővé, hogy menetközben válts a kimenetén a bejövő jel és a rögzített jel között (monitor funkció). Így lehet menet közben ellenőrizni, hogy a felvétel megfelelő minőségű-e (az eredetihez képest), illetve ez ad lehetőséget a szalagok kalibrációjára is.

Önmagában a 3 fej létezése tehát nem jelent minőséget, azonban mivel megdrágítja az előállítást, olcsó bóvliban nem szoktak 3 fejes megoldást alkalmazni. Ebből következik, hogy a három fejes deck az esetek jelentős részében minőségi, jó fajta cucc - bár hozzá kell tenni, hogy a legnevesebb gyártóknak is van kétfejes deckjük, önmagában a két fej nem jelent feltétlen rossz minőséget.

Ha azonban nem nagyon értesz a dologhoz, akkor jó kiindulási alap lehet. Ismert márka háromfejes deckjével biztos nem lősz mellé.

2020. dec. 25. 16:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Hogy húszezerért mit kapsz, az nagyon necces. A mai gyártású deckeket (vannak ilyenek, sajnos) messzire el kell kerülni, mind mechanikailag, mind elektronikailag a hulladék kategóriába tartoznak. A régi, minőségi készülékek viszont 30-40-50 évesek, és az idő sajnos nyomot hagy a legjobb készüléken is. Ha egy negyven éves, sok mechanikát tartalmazó eszköz évek óta porosodik valahol, akkor az garantáltan felújításra szorul. Tehát hiába látsz olcsón valamit, olyan ez mint egy autó, szinte biztos, hogy egyből költeni kell rá a megvásárlás után.

A másik lehetőség, hogy szakembertől, már szervizelt készüléket vásárolsz. Ha nem kókler, akkor a szíjak, pinch roller(ek) cserélve vannak, görgők ha kell zsírozva, sebesség, fejpozíció műszerrel bemérve és beállítva. Ez viszont nem hiszem, hogy kijön húszezerből.

Ha vaterán, stb. veszel Mari nénitől vagy a nem dohányzó idős fogorvostól - esetleg a tesóktól - valamit, akkor az vagy működni fog vagy nem, vagy felújításra szorul vagy nem, vagy elmegy még öt évig, vagy nem.

2020. dec. 25. 16:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Használj pen driveot
2020. dec. 25. 17:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Használjon pendrájvot? Elmeséled nekünk, azzal hogyan lehet kazettát lejátszani?
2020. dec. 25. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
nem én írtam, hogy használj pendrivot, de meglepődtem, amikor azt írta valaki, hogy "mai gyártású" minek gyártanak ilyet. Én inkább youtube ot mondtam volna. Minek bajlódsz ezzel? Nem kritizálni akarlak, de tényleg kíváncsi vagyok. Minden elérhető a neten, ha meg esetleg van olyan kazettád ami mégsem, vagy saját felvétel van rajta, azt vidd el valahova és ott kimentik neked mp3 formába pár ezresért. Nekem is több mint 100 kazettám volt a 80-as 90-es évekből aztán eladtam őket a vaterán de már vagy 15-20 éve miután itt álltak jó néhány évig úgy hogy nem használtam. Most a 150 db cd vel vagyok így, azokat fogom elpasszolni mert csak fogja a port szintén évek óta. gondoltam, hogy bedigitalizálom őket, de nincs olyan amit ne érnék el a neten szóval minek?
2020. dec. 28. 18:59
 6/11 anonim ***** válasza:

"nincs olyan amit ne érnék el a neten szóval minek?"

Például ha nincs net akkor mit hallgatsz? A szomszédot?

Egyébként szerintem a kérdező nem gyengeelméjű, valószínűleg tisztában van a kazettán túli világgal, tehát - jó eséllyel - olyan célja van a kazettázással, amit nem fog kiváltani sem a pendrájv, sem a spotify.

2020. dec. 28. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:

"meglepődtem, amikor azt írta valaki, hogy "mai gyártású" minek gyártanak ilyet."

Ez jó kérdés, pedig gyártanak. Azonban a minőség katasztrofális, általában csak monó, még kínaiból is a silányabb fajta mechanika, stb.

A régi deckek - főleg a jobbak - műszaki csodák voltak, tele olyan minőségű mechanikai és elektronikai megoldással, amit ma csak a NASA használ... Nézz meg egy-egy komolyabb walkmant (200-300 Euróért árulják őket ebay-en), alig nagyobbak mint egy kazetta tokja, és teljes értékű rádió, oda-vissza játssza a kazettát, belül olyanok mint egy svájci óra...

2020. dec. 28. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:

"Például ha nincs net akkor mit hallgatsz? A szomszédot?" - ha nincs net, hogy kérdezhet itt? Átment a szomszédhoz? :)

Gondolom, hogy tudja hogy van youtube, de kíváncsi voltam, hogy mit csinál még a kazettákkal.

2020. dec. 28. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:
amúgy van egy dedikált Zámbó Jmmy kazettám az még megvan hát ha adnak érte 10-20 milliót valamikor ezért azt megtartottam :) csak vicc volt
2020. dec. 28. 19:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Több okból is hallgatok kazettákat. Az egyik ok az, hogy gyűjtök bizonyos típusú zenéket. Ezeket többféle típusú hanghordozón is gyűjtöm, ebbe tartoznak a kazetták is. Persze meg lehet ezeket a zenéket hallgatni a neten, meg le is lehet tölteni, de az nem lesz a gyűjteményem része soha. A másik ok az, hogy amikor elkezdtem zenét hallgatni nagyon sok kazettát hallgattam. Ezeken a hanghordozókon nőtem fel. Nekem teljesen más érzés egy kazettát vagy egy bakelit lemezt meghallgatni, mint a Spotify-on zenét hallgatni (amúgy szoktam ott is).
2020. dec. 29. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!