Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ez a bojler jó minőségű?

Ez a bojler jó minőségű?

Figyelt kérdés

Eredetileg Aristont beszéltünk meg a szerelővel, de azt mondta, hogy 100 literesbe nem volt, ezért ezt szerelte be.

[link]

2022. aug. 22. 17:49
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Amúgy, ha nappali áramon megy, és három személy használja zuhanyozásra, akkor mennyit fogyaszt kb. egy ilyen bojler.

A régi bojler éjszakai áramon volt, csak a bérlők panaszkodtak, hogy nem volt mindig melegvíz, ezért átkötettem nappali áramra.

2022. aug. 26. 12:00
 32/46 anonim ***** válasza:
80%
10 ezer körül.
2022. aug. 26. 12:17
 33/46 anonim ***** válasza:
80%

Mármint a rezsicsökkentett áron 10 ezer.

Ha átlépik az átlagfogyasztást, akkor ugye minden, a kerwten felüli összeg megduplázódik.

2022. aug. 26. 12:18
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem ha 3-man vannak se lesz elég a melegvíz mivel csak 80 literes az meg nem sok. Sokat fog fogyasztani mivel minden nap kifürdik belőle a melegvizet és ujra kell fűtenie lehet tudni hány fokra van állítva a bojler?
2022. aug. 26. 14:59
 35/46 A kérdező kommentje:

100 literes a bojler.

A szerelő azt mondta, hogy maximumra állította a teljesítményét, nem tudom, hogy az hány fok.

De a régi bojler is 100 literes volt, ami elromlott, csak az éjdzakai áramon ment, csak panaszkodtak, hogy nincs mindig melegvíz, ezért az újat már nappali áramra köttettem.

2022. aug. 26. 16:09
 36/46 anonim ***** válasza:
13%
hát maximumon hamar el fog vízkövesedni és akkor lehet szétszedni irgalmatlan mocsokkal járó feladat vízkőteleníteni nah mindegy. még egy kérdés arrafele milyen a víz kemény vagy lágyabb?
2022. aug. 26. 16:14
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem kell ezt túlmisztifikálni. Ha nappali áramra van kötve, akkor megnyitod a melegvízet a csapon és ha túl forró a kezednek, akkor lejjebb állítod a bojleren a hőmérsékletet. Ennyi. Sajnos játszadozni kell vele napokig, mert nem azonnal érvényesül a hatása, de előbb-utóbb belövitek. Azt a pozíciót megjelölitek alkoholos filccel és utána lehet tekergetni évszaknak megfelelően (én szeretem ha telente kicsit melegebb vízet ad a bojler, mert nálunk még vascsövek vannak, amik kihűlve nehezen melegednek át).
2022. aug. 26. 16:18
 38/46 anonim ***** válasza:
84%
ha jól látom ezen a burkolat alatt van a hőfokszabályzó ezért csavarhúzó is kelleni fog hozzá
2022. aug. 26. 16:21
 39/46 A kérdező kommentje:
A legutolsó villanyszámla 10190 ft volt, ekkor még éjszakai áramon ment a régi 15 éves bojler, de ugye ebbe az összegbe minden benne volt, számítógépek, mikrosütő, elektromos sütő, lámpák, stb.
2022. aug. 26. 16:32
 40/46 anonim ***** válasza:
87%

egy 120 literes villanybojlerrel jobban jártál volna márha elfér abból nem fogy ki a melegvíz szinte sose és így takarékosabb mert csak utánfűti a meglévő langyosvizet. nekünk Hajdú van 40 fokra van állítva és forró víz jön belőle mindig sose fogyott ki pedig 4 en vagyunk és nagyon megérte 4 éve van fent és nálunk lágy a víz így szinte alig van benne vízkő csak az anódot kell cserélni 2-3 évente. persze ha ott keményebb a víz akár évente is kellhet mivel nagyon bevízkövesedhet.

egyre figyelj aristonnál amint hallod hogy zúg súg mikor fűt akkor ki kell vízkövezni így akár 7-8 évig is ki birhatja. de legközelebb ne vegyél aristont mert nincs hozzá alkatrész és gagyi a tartólya

2022. aug. 26. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!