Mennyit fogyaszthat egy régi típusú fénycső lámpatest?
"8: Annyira tudtad hogy ez lesz de meg sem próbáltál felnőtt módjára válaszolni."
Te hogy válaszoltál? :)
"béka sgge alá tart a fiatalság."
"Nem tudtok olvasni?"
"Nem ÉGŐ tompika"
Vagy ezeket nem te írtad? :)
"Meddő teljesítmény: Hát ha forgatja a villanyórában a digitális kereket akkor még szép hogy számoljál azt is"
A meddő nem forgatja.
"8W-os soha nem létezett hagyomnyosból."
Megnézhetted volna guglival mielőtt ezt leírod...
Nekem kettő is van a rovarcsapdában és egy meg a konyhában (hagyományos, induktív előtéttel, gyújtóval).
Az arányok kedvéért.
8W cső esetén a fojtóval együtt számolj 8W-ot, és akkor nem ér meglepetés.
"Te hogy válaszoltál? :)" Sehogy. Elég nehéz lett volna bármire is válaszolnom amikor az 1. válaszra vonatkozott a mondatom. Szólj ha segíteni kell a kommentek időbeli értelmezésével. Ajánlom tanulmányozásra a mondatom előtti 8 as indexet.
Tehát 10% veszteség van kb? Nekem nagyon hihetetlen hogy 8W os cső esetén csak 0,8W ot pazarolna el a tekercs. Mivel éjjeli lámpa ha hozzá érek csak úgy éget a fém burkolat pedig függőlegesen van és a cső csak a két végén melegítené durván. Fura.
"Azokat nem én írtam!"
Tudom, tudom. A kérdezőnek szólt (az idézett szöveg tőled van, de ő is idézte).
"Tehát 10% veszteség van kb?"
Hát ha alumíniummal van tekerve, mert "óccó" akkor lehet több veszteség is.
Van multimétered?
Mérj áramot, aztán a tekercs kapcsain feszültséget.
"Mérj áramot, aztán a tekercs kapcsain feszültséget."
Az induktív előtét miatt nagy a meddő teljesítmény.
Ezzel a méréssel a látszólagos teljesítményt kapja meg. Szerintem nem arra kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!