Mennyit fogyaszthat egy régi típusú fénycső lámpatest?
Ha a 8 wattosra vagy kiváncsi, akkor elárulom: 8 wattot fogyaszt.
Az arányok kedvéért: a 16 wattos kétszer annyir fogyaszt mint a 8 wattos! Milyen konkrét értékeke kellenek még?
Egy 8 wattos égő 8 wattot fogyaszt.
Tehát 1 óra alatt 8 kWh fogyasztást fogsz látni.
"Tehát 1 óra alatt 8 kWh fogyasztást fogsz látni."
0,008 kWh!
#2:
Hűha te valamit nagyon benéztél :)
8 W * 1 óra (h) -> 8 Wh -> 0,008 kWh
0,008 kW * 1 h -> 0,008 kWh
Vagy:
8 W * 1000 h -> 8000 Wh -> 8 kWh
Eccerű. Ahogy a szémokat szorzod, a mértékegységekkel is pont ugyanazt kell csinálni. W * h -> Wh, vagy kW * h -> kWh, vagy utólag váltod nagyobb perfixre 1000 Wh -> 1 kWh
Hú apám ez aztán a magyar oktatási rendszer kiforrása. Tényleg a béka sgge alá tart a fiatalság.
Nem tudtok olvasni? Maga a komplett lámpa mennyit fogyaszt gyökrek. Nem ÉGŐ tompika hanem RÉGI TÍPUSÚ FÉNYCSŐ . Tudod van benne egy félkilós tekercs ami 50Hz en búg és közben tűz forró tehát brutális elektromos teljesítményt disszipál hővé.
De én vagyok a hulye hogy itt tettem fel ezt a kérdést és nem egy elektronikai fórumon. Én kérek elnézést hogy nem értitek az olvasott szöveget.
"De én vagyok a hulye"
Nem tudom mennyire vagy hülye, de jól nevelt az biztosan nem, mert bizonyítottad :-/
1-es vagyok. Annyira tudtam, hogy ez lesz! 😂 Itt egy kérdés aminél semmi, de semmi adat, információ nincs megadva és nyilvánvalóan látható, hogy a kérdező doktori disszertációt vár el. Bejött... fel is adok egy lottót!
Kérdező regéld el nekünk akkor pontosan, hogy mit is szeretnél kérdezni? Milyen fogyasztásra vagy kiváncsi? A meddő teljesítmény is kell például? Vagy mi a kérdés? Ja és hány fénycső van az armatúrában? 1-2-3-4? Rajz is jöhet!
Alakul:D
Fogyasztásmérő: volt somogyis tönkre is ment időre pontosan , nem fogok újat venni ezért is a kérdés.
Villanyóra kiskerék: rég nem forog már ezer éve digitális ,és 100Wh a legkisebb mutatott érték ,kivitelezhetetlen egy 8w os lámpát működő háztartásban napokig méregetni.
8: Annyira tudtad hogy ez lesz de meg sem próbáltál felnőtt módjára válaszolni.
Regéljem el: A kérdés nem volt egyértelmű de az első válaszomból képbe jöhettél mégis tovább bonyolítod a kérdést szükségtelenül.
Egy lámpa egy folytótekercs ,egy gyujtó egy fénycső , szerintem logikus, amikor a féncső W jához tartozó lámpa fogyasztást keresem.
Lehet mondani 18w os vagy 50w os hoz tartozót is de nekem 8w os van csak azért indítottam azzal.
Meddő teljesítmény: Hát ha forgatja a villanyórában a digitális kereket akkor még szép hogy számoljál azt is.Ellenben miért érdekelne?
Ne bonyolítsd túl ez csak egy rezsicsökkentési kérdés de ott van a tagekben is.
szepen kidobod (meghozza ertekesitheted is) es le van a gond
annyi ilyen ember van mint te
lasd Terminator 2 (man like you)
aki nem tudja mit csinal de azt nagyon csinalja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!