Mi az oka annak, hogy az egyik lámpatestben lekapcsolás után tovább vilódzikk az energiatakarékos izzó?
Figyelt kérdés
az izzót át tettem másik lámpatestbe ott nem látható ez a jelenség,csak egy lámpánál.
Egyébként mostanság meg szaporodtak a háztartási gépeink leégései.szendvicssütő,kenyérsütő,vasaló,ezek mindegyike füstölve adta meg magát.
Ritkán (kb 2-3 hetente)leveri valami a kismegszakítót különösebb ok nélkül,visszanyomom és utána minden a régi,a készülékek újra működnek világítanak,hűt,fűt,zenél....
2010. ápr. 13. 18:40
1/7 anonim válasza:
Amennyiben "világítós" kapcsolót használsz, akkor a kapcsolóba kötött ellenállás okozza ezt.
2/7 anonim válasza:
Jó lenne az egész belső hálózatot átvizsgálni (vagy vizsgáltatni) valahol egy rossz kötés lehet, esetleg védőföld szakadás vagy megnövekedett ellenállás a rossz kötés miatt.
3/7 anonim válasza:
Esetleg nulla szakadás, ami (több fázis esetén) simán tud készülékeket elfüstölni.
Javaslom a villanyszerelőt, mert durva hiba is lehet a háttérben.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Esetleg szakember is válaszolt?
2010. ápr. 15. 19:25
5/7 anonim válasza:
Az a gond hogy a kapcsoló nem a fázist szakítja meg, hanem a nullát.Így az égő kapja a fázis állandóan,ezért vannak pici fénykisülések.
6/7 anonim válasza:
Én szakember vagyok nálam is volt ilyen,mire rájöttem:mint fennt írták:az "élvilágítós" kapcsoló okozta,valamint az "egysarkú" kapcsolónál nem a fázist szakítja meg a kapcsoló,hanem a nullát!
7/7 anonim válasza:
él világítós a lámpa kapcsolója magyarán mondva ha le van kapcsolva akkor világit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!