Azoknál a felültöltős mosógépeknél amelyeknek a dobjában is van sok csavar, azoknál általában mosózsákkal szokás mosni, vagy nem szabadna anélkül sem tönkretennie a mosnivalót?
Egy szerviz ügyfélszolgálata általában jó emberismerő. Amikor valaki ilyen mosózsákos, csavarok a mosógépdobban jellegű kérdéssel megy nekik, persze hogy ráhagyják az ajánlott mosózsákot, mert sem feleslegesen vitetkozni nem akarnal, sem feleslegesen időt és emberi erőforrást pocsékolni fogyasztóvédelmi eljárásokra.
Semmi különleges nincs ebben a dobban, szépen fel van szegecselve a dob a tengelycsonkra. ha majd csapágyas lesz, lesz hozzá felújítókészlet, ott már csavarok lesznek, szép sima lencsefejű rozsdamentes csavarok, és az anyák a dobon kívülre kerülnek, de ezek a csavarok sem fogják sérteni a ruhákat.
Egészen pontosan mindenfajta anyagnak a szálait kihúzgálja a mosógép. Így teszi tönkre a ruhákat illetve minden mást is.
Még kímélő mosással is.
11-es félreérted, maga a szerviz ajánlotta nekem a mosózsákot, eszembe nem jutott volna, hogy ez is kéne pluszba!
És nem így fogalmaztam nekik, hanem megmondtam nekik egyszerűen, hogy az új gép tönkreteszi a mosnivalót!
Biztos, hogy kivettél minden dolgot a dobból a beüzemelés előtt?
Nem lehet, hogy be van valami akadva a dob lyukaiba, egy hajcsat, iratkapocs, akármi ami rongálja a ruhákat? Tapogasd végig a dobot alaposan!
Nem látok benne semmi gyanúsat, szerintem nincs beakadva semmi.
És a kijött szervizes megnézte a gépet hátul, és megnézte a dobot is, de ő sem látott semmi különöset, és lefényképezte a gép belsejét és a tönkretett ruhákat függönyöket terítőket.
Gondolom nyilván a budapesti szervíz sem látott semmi gyanúsat a gépben, mert aztán a budapesti szervízből jött az az üzenet, hogy mossak mosózsákban.
Akkor vannak mosógépek amik egyszerűen "ilyenek" ennyire durván mosnak, hogy mosózsák nélkül, közvetlenül betéve ennyire rongálhatják és kihúzhatják a ruhaanyagot?
Vagy egyszerűen csak le akarnak rázni ezzel a mosózsákos dologgal?
Felhívtam a gyártót is, azt mondta, hogy felhívja a kijelölt szervízt és visszahív, de nem hívott vissza.
Hát nemtom... nekem egy 12 éves Fagor gépem van, a legolcsóbb, néhány programos szerkezet. Mostam én már benne mindent, soha semmit nem tett tönkre. Még akkor sem ha megszokásból a sima 40 fokos gyorsmosásra tettem.
Előtte már nem is emlékszem mi volt, valami 30 éves vacak, az sem tett tönkre semmit.
Biztos vagyok benne, hogy van valahol egy picike hegyes valami, vagy egy sorja. Elég egy nagyon pici dolog ami megfog egy szálat a ruhából és a sokszori tekergetés miatt kihúzza.
Lehet azt hiszik kényeske vagy és csak sajnáltatni akarod magad. Mondd meg nekik, hogy a fogyasztóvédelmet rájuk küldöd. Ez általában szokott hatni.
Az egyetlen gyanús dolog amit most észrevettem az az, hogy a nyitó-záró fül belső oldalán valami egyetlen csillagfejes csavarral van rögzítve. (Ez látszik az általam feltöltött képen is.)
Okozhatja ez a problémát, kihúzhatja ez a szálat a ruhából?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!