A mobil klímába miért kell víz?
Vettem nem rég egy atom régi Toshiba mobilklímát, a gombjai olyanok kint a régi autó rádiókon vtak, ilyen csusztatósak...
Van egy víztartálya amibe folyamat tölteni kell a vizet...
Víz nélkül nem megy benne a kompresszor csao a ventilátor...
Jah és mielőtt bárki megkérdezne, tuti klíma, mert mint írtam van benne kompresszor meg van kivezető csöve meg olyan hideget csinál, hogy a tegnapi 35 fokban bent a szobában fáztam...
Caak ezt érdekesnek találom, hog, mihez kell víz, ráadásul ilyen sok??
Akkor ez vmi ősrégi technika?
Am a fatüzelésű kéménybe van kötve, ezek szerint párás hőt küld ki?
Van pár ellentmondás első olvasatra:
Ha kompresszor van benne akkor nem kell bele víz, ő maga termeli a vizet és nem bele kell öntögetni, hanem belőle kihordani mert ha megtelik nem megy a kompresszor, csak a ventilátor.
Ha nem kompresszoros és a víz párologtatásával hűt, akkor nincs kivezető csöve és messze nem olyan hatékony hogy 35 fokban fázni lehessen mellette.
Pedig ennek van kivezető csöve...
De elől ki kell nyitni és van egy tartály amibe tölteni kell a vizet, ha kifogy akkor nincs aktív hűtése...
Adattáblán 6000 btu van feltüntetve, felvételi áram 660 watt... nagyjából 1,8 kw-os lehet.
Amúgy én is gondoltam arra, hogy csak egy sima léghűtő, de nem az, a cső miatt meg nagyon nehéz is... egy sima léghűtő sokkal könnyebb.
Viszont ezt a víz dolgot nem értem, hogy az miért kell bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!