Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A mobil klímába miért kell víz?

A mobil klímába miért kell víz?

Figyelt kérdés

Vettem nem rég egy atom régi Toshiba mobilklímát, a gombjai olyanok kint a régi autó rádiókon vtak, ilyen csusztatósak...

Van egy víztartálya amibe folyamat tölteni kell a vizet...

Víz nélkül nem megy benne a kompresszor csao a ventilátor...

Jah és mielőtt bárki megkérdezne, tuti klíma, mert mint írtam van benne kompresszor meg van kivezető csöve meg olyan hideget csinál, hogy a tegnapi 35 fokban bent a szobában fáztam...

Caak ezt érdekesnek találom, hog, mihez kell víz, ráadásul ilyen sok??

2022. júl. 19. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Esetleg ott adja le a hőt?
2022. júl. 19. 14:00
 2/12 anonim ***** válasza:
15%
Elpárologtatja, ezáltal is von el hőt. Általános iskolai fizika........
2022. júl. 19. 14:03
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Ebben nincs kompresszor, a víz párolog, az vonja el a hőt, így hűt. Nem árt, ha párátlanító berendezés is működik mellette, mert a vízgőzt kifújja, ha sokáig üzemel az hajlamos lecsapódni.
2022. júl. 19. 14:07
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor ez vmi ősrégi technika?

Am a fatüzelésű kéménybe van kötve, ezek szerint párás hőt küld ki?

2022. júl. 19. 14:16
 5/12 Szirty ***** válasza:
74%

Van pár ellentmondás első olvasatra:

Ha kompresszor van benne akkor nem kell bele víz, ő maga termeli a vizet és nem bele kell öntögetni, hanem belőle kihordani mert ha megtelik nem megy a kompresszor, csak a ventilátor.

Ha nem kompresszoros és a víz párologtatásával hűt, akkor nincs kivezető csöve és messze nem olyan hatékony hogy 35 fokban fázni lehessen mellette.

2022. júl. 19. 15:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Pedig ennek van kivezető csöve...

De elől ki kell nyitni és van egy tartály amibe tölteni kell a vizet, ha kifogy akkor nincs aktív hűtése...

Adattáblán 6000 btu van feltüntetve, felvételi áram 660 watt... nagyjából 1,8 kw-os lehet.

Amúgy én is gondoltam arra, hogy csak egy sima léghűtő, de nem az, a cső miatt meg nagyon nehéz is... egy sima léghűtő sokkal könnyebb.

Viszont ezt a víz dolgot nem értem, hogy az miért kell bele...

2022. júl. 19. 15:32
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
Pontos modell?
2022. júl. 19. 15:59
 8/12 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az...

2022. júl. 19. 16:24
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
2022. júl. 19. 16:29
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Ez a fajta hűtő nem a levegőnek adja le a helyiségből elvont hőmennyiséget, mint a split klímák kültéri egysége (mert az már kinn van) hanem a betöltött vizet párologtatja és annak párolgáshőjébe kerül az elvont, hűtésre használt hőmennyiség, ami kifújásra kerül.
2022. júl. 19. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!