Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nincsen a szendvicssütők...

Miért nincsen a szendvicssütőkön kapcsoló?

Figyelt kérdés

2022. jún. 6. 18:08
1 2 3 4
 21/36 Szirty ***** válasza:
74%

"Én mindig úgy szoktam, hogy hidegen rakom be a szendvicset..."

Én nem, mert mire felmelegszik kiszárítja.

2022. jún. 7. 17:29
 22/36 Szirty ***** válasza:
79%

"Konkrétan mire gondolsz, hogy csak 1 darab berakásra működik?"

Hát mert az első után már meleg. Te meg a hideg sütőbe akarsz szendvicset rakni... :DDD

Persze megvárhatod amíg kihűl csak ahhoz ki kell húzni a konnektorból vagy elosztót kikapcsolni mert ugye a készüléken nincsen kapcsoló :))

De ezzel a módszerrel nyilván sok idő elkészíteni 5-6 szendvicset...

2022. jún. 7. 17:32
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
22) az első alkalommal tovább marad bekapcsolva ez nyilvánvaló.és az sem baj ha a hideg sütőbe teszed a hideg kaját mert akkor lassabban melegszik át ennek is megvan az előnye.de ahogy nézem a válaszokat, valószínűleg sütője válogatja.asszem az enyém 700W-os,de vannak ennél nagyobb teljesítményűek is.
2022. jún. 8. 20:30
 24/36 anonim ***** válasza:
73%

Olyan hőt termel a készülék, és annyira össze van zsúfolva benne minden a design miatt, hogy speciális kapcsolót igényelne (hőálló, vízvédett, nagy áramra tervezett).

Szerintem ezért.

2022. jún. 10. 10:13
 25/36 anonim ***** válasza:
0%

Több ezer Watt, az nem játék!

Ne rakj rá kapcsolós villásdugót, hosszabbítót (11)! Fél év alatt belül elolvad, nem kapcsol s ez a jobbik eset, a rosszabbik verzió, hogy kigyullad és viszi a kérót is.

A sütő saját bimetálos "tekerős" kapcsolója hőálló, ha jól be van állítva, akkor minimumra letekerve 5-10 Cls kőrül kikapcsol. Az alatt meg bekapcsol, tehát ha ennél hidegebb a helység, akkor ki-be fog kapcsolgatni és ez meg fog látszani a villanyszámlán.

Ez van. Ki kell húzni a konnektorból és kész.

Talán 9.000 HuF fölött találsz ipari kapcsolókat, amik nem szépek, de hosszabb távon is bírják a terhelést (Ez a legolcsóbb, de nem esküdnék meg rá, hogy több ezer kapcsolást ki is bír, viszont jó rondán néz ki egy konyhában.)

2022. jún. 12. 09:27
 26/36 Szirty ***** válasza:
82%

Nálam 5 éve kapcsolós elosztóba van bedugva.

Eddig nem lett baja.

2022. jún. 12. 09:31
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

#25 Istvanstvn - hülyeséget írsz. Egy ilyen bóvli 16 amperes plitty-platty kapcsolós csatlakozófej simán többszörösen túléli a bekapcsolási áramlökés nélkül működő 3 amperes hevítőkészüléket - ha nem hibásan szerelték fel a zsinór végére:

[link]

2022. jún. 12. 10:56
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

2.: Őrülj neki. Naponta hányszor használod és mennyi ideig? Ha valaki, mint a kérdező felteszi e kérdést, valószínű, naponta többször használja, mert unalmas neki folyton, naponta többször kihuzigálni a konnektorból.

27.: 3 Amper(nagy A!)? Miről beszélsz? 230 V (nagy V)/ 2000 W (nagy W) az 3A? Szerintem nem...

Ha hibásan szerelnék fel, akkor a kötésnél halna meg. De ezek a billenőkapcsolók 1/2 mm2 papucsuknál égnek ki.

És ha hülyeség az, hogy másnak azt tanácsolom, miszerint ne égesse le a házát, vagy többek lakását, akkor valóban hülye vagyok és bocsánatot kérek tőled is kedves és kulturált önmagát vállaló ANONIM felebarátim! :)

U.i.: Két hete: egy hajszáritó (1200 W) és egy bojler (1600 W) 5 perc alatt kinyírta a Kntvll 6-s elosztóját (pedig az bírja), az elosztó égett. A tulajnak legalább volt annyi esze, hogy a kismegszakitót oldotta és csak azután oltotta a tüzet. Ha nem ezt tette volna, azóta a 6. kerületben egy társasházzal kevesebb lenne.

Szóval csak visszafogottan a buta és életveszélyes tanácsokkal!

2022. jún. 12. 12:43
 29/36 anonim ***** válasza:
#28 Istvanstvn - 750 wattos szendvicssütő volt a téma - ami értelemszerűen csak 3 amperes. Ha valami 16 amperre van specifikálva, és legálisan engedélyezett termék - akkor abban 3+ mm átmérőjű kontakt-pogácsa van, és égésgátolt műanyagból készül. Tehát ha nem szóltál volna...
2022. jún. 12. 13:10
 30/36 anonim ***** válasza:
79%

"Ne rakj rá kapcsolós villásdugót, hosszabbítót (11)! Fél év alatt belül elolvad, nem kapcsol s ez a jobbik eset, a rosszabbik verzió, hogy kigyullad és viszi a kérót is."

Hú, ezt mondhattad volna hamarabb is, 8 éve életveszélyben vagyok minden nap ezek szerint. Megnéztem, az enyém is 750W-os az adattábla szerint. A kedvedért megmértem, és valóban megdübbentő! 3,1 A árammal üzemel, nem is gondoltam volna. Biztos vagyok benne, hogy az ismerősöd lakáselosztóját is egy ilyen vágta haza, és nem a szakszerűtlen kivitelezés. Elképesztő, hogy tudtán kívül nap-mint nap kockáztatja az ember a családja életét egy ilyen vacak kapcsoló miatt, hogy megspóroljon egy mozdulatot a konnektorból kihúzással.

2022. jún. 12. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!