"Én mindig úgy szoktam, hogy hidegen rakom be a szendvicset..."
Én nem, mert mire felmelegszik kiszárítja.
"Konkrétan mire gondolsz, hogy csak 1 darab berakásra működik?"
Hát mert az első után már meleg. Te meg a hideg sütőbe akarsz szendvicset rakni... :DDD
Persze megvárhatod amíg kihűl csak ahhoz ki kell húzni a konnektorból vagy elosztót kikapcsolni mert ugye a készüléken nincsen kapcsoló :))
De ezzel a módszerrel nyilván sok idő elkészíteni 5-6 szendvicset...
Olyan hőt termel a készülék, és annyira össze van zsúfolva benne minden a design miatt, hogy speciális kapcsolót igényelne (hőálló, vízvédett, nagy áramra tervezett).
Szerintem ezért.
Több ezer Watt, az nem játék!
Ne rakj rá kapcsolós villásdugót, hosszabbítót (11)! Fél év alatt belül elolvad, nem kapcsol s ez a jobbik eset, a rosszabbik verzió, hogy kigyullad és viszi a kérót is.
A sütő saját bimetálos "tekerős" kapcsolója hőálló, ha jól be van állítva, akkor minimumra letekerve 5-10 Cls kőrül kikapcsol. Az alatt meg bekapcsol, tehát ha ennél hidegebb a helység, akkor ki-be fog kapcsolgatni és ez meg fog látszani a villanyszámlán.
Ez van. Ki kell húzni a konnektorból és kész.
Talán 9.000 HuF fölött találsz ipari kapcsolókat, amik nem szépek, de hosszabb távon is bírják a terhelést (Ez a legolcsóbb, de nem esküdnék meg rá, hogy több ezer kapcsolást ki is bír, viszont jó rondán néz ki egy konyhában.)
Nálam 5 éve kapcsolós elosztóba van bedugva.
Eddig nem lett baja.
#25 Istvanstvn - hülyeséget írsz. Egy ilyen bóvli 16 amperes plitty-platty kapcsolós csatlakozófej simán többszörösen túléli a bekapcsolási áramlökés nélkül működő 3 amperes hevítőkészüléket - ha nem hibásan szerelték fel a zsinór végére:
2.: Őrülj neki. Naponta hányszor használod és mennyi ideig? Ha valaki, mint a kérdező felteszi e kérdést, valószínű, naponta többször használja, mert unalmas neki folyton, naponta többször kihuzigálni a konnektorból.
27.: 3 Amper(nagy A!)? Miről beszélsz? 230 V (nagy V)/ 2000 W (nagy W) az 3A? Szerintem nem...
Ha hibásan szerelnék fel, akkor a kötésnél halna meg. De ezek a billenőkapcsolók 1/2 mm2 papucsuknál égnek ki.
És ha hülyeség az, hogy másnak azt tanácsolom, miszerint ne égesse le a házát, vagy többek lakását, akkor valóban hülye vagyok és bocsánatot kérek tőled is kedves és kulturált önmagát vállaló ANONIM felebarátim! :)
U.i.: Két hete: egy hajszáritó (1200 W) és egy bojler (1600 W) 5 perc alatt kinyírta a Kntvll 6-s elosztóját (pedig az bírja), az elosztó égett. A tulajnak legalább volt annyi esze, hogy a kismegszakitót oldotta és csak azután oltotta a tüzet. Ha nem ezt tette volna, azóta a 6. kerületben egy társasházzal kevesebb lenne.
Szóval csak visszafogottan a buta és életveszélyes tanácsokkal!
"Ne rakj rá kapcsolós villásdugót, hosszabbítót (11)! Fél év alatt belül elolvad, nem kapcsol s ez a jobbik eset, a rosszabbik verzió, hogy kigyullad és viszi a kérót is."
Hú, ezt mondhattad volna hamarabb is, 8 éve életveszélyben vagyok minden nap ezek szerint. Megnéztem, az enyém is 750W-os az adattábla szerint. A kedvedért megmértem, és valóban megdübbentő! 3,1 A árammal üzemel, nem is gondoltam volna. Biztos vagyok benne, hogy az ismerősöd lakáselosztóját is egy ilyen vágta haza, és nem a szakszerűtlen kivitelezés. Elképesztő, hogy tudtán kívül nap-mint nap kockáztatja az ember a családja életét egy ilyen vacak kapcsoló miatt, hogy megspóroljon egy mozdulatot a konnektorból kihúzással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!