Lehet hogy rossz nyomon járok, de az indokolhatja hogy a készülék eléggé felmelegszik. Emiatt a hőre lágyuló anyagok elplvadnának. Ezért készülnek fém és hőre keményedő műanyagokból az alkatrészei. Kapcsolót elég nehéz ilyen anyagból kis méretben összehozni, a kis méretű alkatrészek könnyen törnek, nem jól terhelhetőek, a nagyon meg csűnyák és nem férnek el kis helyen.
Van ellenszer, de nem az alapárban, extrának számít: [link]
"amikor először kikapcsol akkor már megsült a kaja benne"
Egy fenét!
Én akkor rakom bele amikor először kikapcsol. A sütési hőmérsékletet ugyanis akkor érte el. Utána ahogy hűl pár fokot ismét bekapcsol, majd ha felfűtött pár fokot kikapcsol és így tovább, folyamatosan tartva a hőmérsékletet.
Nem úgy működik hogy bedugod, felfűt, kikapcsol és kihűl teljesen!
Elég alap dolog.
"Én akkor rakom bele amikor először kikapcsol."
Na, ez nagyon érdekes, mert ezek szerint lehet így is, lehet úgy is. Én mindig úgy szoktam, hogy hidegen rakom be a szendvicset és amikor kialszik rajta a LED (azaz lekapcsol a fűtés), akkor veszem ki. Ennyi idő alatt pont annyira sül át, hogy a külseje már szép barna, de még nincsen megégve. De logikusan hangzik az is, hogy először megvárjuk a felmelegedést.
#16 - a Te módszereddel az a probléma, hogy csak hideg sütővel indulva 1 darab berakásra működik!
A korrekt használat úgy van, hogy megvárjuk az üzemi hőmérséklet elérését, és utána már nem foglalkozunk a jelzőlámpával, hanem időre hőkezeljük az ételt.
Az ilyen egyszerű készülékeknek van még egy olyan hibája is, hogy az első felfűtésnél erősen megszalad a hőmérsékletük. Kényesebb esetekben (pl. ostyasütő, vasaló) ezért sok felhasználó még vár egy kicsit, vagy teljesen megvárja az új fűtési ciklus kezdetét.
Én vasalónál olyan trükköt használok, hogy az első felfűtésnél mindig visszaveszem a szabályozót, így gyorsabban elkezdhetem a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!