Bojler lecsapja a Fi-relét(Áramvédő kapcsoló) fűtőbetét hibája ?
Csodák nincsenek. Ha minden tökéletes lenne, az áramvédőd nem kapcsolna le.
Az a dolga, hogy adott hibaáram érték fölött lekapcsoljon. Ebből arra lehet következtetni, hogy a hibaáram létrejön, tehát javítani kell, mert az ilyen hiba ritkán múlik el magától.
Villanyszerelő pályafutásom során 2x találkoztam olyan áramvédővel, ami használat közben hibásodott meg. Mindkét esetben más csinálta a szerelést, de nem ért rá, és engem hívtak helyette. És az illetők egyik esetben sem akarták elhinni hogy ez volt az oka.
Ezt érdemes leellenőrizni.
Nyilván azt hogy az ÁVK jól működik-e. :)
Én megmérném a bojlet egy szigetelés vizsgálóval. Az mindig lebuktatja a nedvességet...
"Ha minden tökéletes lenne, az áramvédőd nem kapcsolna le."
Sajnos azonban soha semmi nem tökéletes.
Így aztán olykor az AVK-val is vannak problémák....
Oké,köszi!
Ez egy ház,és van több nagy fogyasztó is. Csak a bojlerre csapja le a Fi-relét. Szóval szerintem azzal nem lehet gond. De átnézem azt is.
" de ha egyértelműen csak a bojler csapja le a relét, akkor bizony kár a firelé lehetséges hibáiról filozofálnia."
Nem kár.
Itt van egy az asztalomon.
Csak a bojler csapta le.
Beraktam az újat és működik minden. Ennyit a filozofálásról.
Ja, a tulaj az új bojlert reflexből visszaküldte gariztatni, mikor ez történt, mert ő sem szeret filózni. Potya pénz és idő fecsérlés volt. Nem azt mondom hogy itt is ez a probléma, csak nincs kizárva.
Az AVK ugyanúgy néz ki ha különbözeti áramra old, mint ha túláramra, azt ránézésre nem tudod megállapítani.
Itt se tudjuk pl. hogy a kérdezőnek milyen teljesítményű bojlere van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!