Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen büntetést kockáztatok,...

Milyen büntetést kockáztatok, ha a megvásárolt klímát én szerelem fel magamnak?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy nemrég megváltozott a témában eddig igen szigorú szabályozás. Légkondi vásárlása esetén most már nem kell előre bejelenteni a vásárláskor kereskedőnek, hogy melyik szerelő fogja majd felszerelni a gépet. Elég csak kitölteni egy nyilatkozatot és aláírni, melyben kijelentem, hogy regisztrált szerelővel fogom majd felszereltetni. Legalábbis így olvastam.

Mi történne abban az esetben, ha megvennék egy split klímát, aláírnám a nyilatkozatot, de mégsem hívnék szerelőt, hanem felszerelném magamnak. Lenne egyáltalán bármilyen következménye? Létezik olyan, hogy a hatóságok ellenőrzik egy magánlakásban, hogy ki szerelte fel a klímát? Ha lebukok, milyen büntetést kaphatok ezért?

2022. márc. 28. 20:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

"18-as:

Ez mi, hogy jön ide a magánokirat hamisítás?

Én tennék egy vállalást, hitelesen aláírnám a saját aláírásommal. Majd később ezt a vállalást nem tartanám be. Ebben hol a hamisítás? Semmilyen okiratot nem hamisítanék meg."

A bűncselekmény elkövetési tárgya a magánokirat.

A bűncselekmény elkövetési magatartása a felhasználás. Felhasználás alatt a hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokirat joghatás kiváltására való használatát jelenti. Felhasználásnak minősül a bemutatás, felmutatás, átadás stb.

Erről van szó, olvasd el és próbáld értelmezni a tartalmát:

[link]

2022. márc. 28. 23:22
 22/38 anonim ***** válasza:
90%
A garancián kívül semmit nem kockáztatsz, mivel senkinek nincs kapacitása arra, hogy ellenőrizze a telepítés tényét, ki és milyen végzettséggel telepítette a klímát. Több klímát feltettem már magamnak, persze ettől még nem kell név, utca és házszám szerint hírdetni a tényt. Az úgy volt, hogy a sokadik szerelő után meguntam pénzelni őket, megvettem minden szerszámot és azóta lehetőség szerint mást nem engedek a klímáim közelébe. Nagyon magas árakkal dolgoznak a klímások és a legtöbb csak felszerelő, a javításhoz már nem ért.
2022. márc. 29. 04:46
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
De nem értem, ha valaki vesz egy klímát, ami Magyarországon egy bizonyos értelemben még luxus, miért a beszerelés árát akarja megspórolni? Értem persze, hogy meg tudnád csinálni, de a törvény az törvény. És ha bekötöd és nem működik? Se garancia, se csere semmi. Megér ennyit?
2022. márc. 29. 07:47
 24/38 A kérdező kommentje:

#18-as: Jézusom, te se menjél jogi pályára, ennyire analfabéta hogy lehetsz?

Nem hamisítanék semmit, tennék egy vállalást, amit később nem tartok be.

Akkor a véleményed szerint ha aláírok egy szerződést, amiben vállalom, hogy valakinek elvégzek majd egy bizonyos munkát, de később mégsem végzem el azt a munkát, akkor magánokirat hamisítás bűncselekményék követtem el, mert az aláírt szerződés hamisított lesz a te véleményed szerint???

Ígért meg nekem, hogy jogi pálya közelébe sem fogsz menni, jó? :)

2022. márc. 29. 07:56
 25/38 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező

Semmi bajod se lesz, aláírtál egy papírt és kész. nem kötelező beszereltetni,nincs jogszabályban hogy neked ha megvetted fel kell szereltetned.

Tudtommal nem ellenőrzi senki, de ha igen, akkor érdemesebb megoldani hogy ne otthoni címedet add meg vásárláskor tehát ne ott legyen a gép.

Miért kell szakember:

A hűtőközeg elég erős üvegház hatást okozó anyag.. Mivel nem tüntetit el a növények ellentétben a co2-vel így az ssokáig velünk marad és növeli a felmelegedést. 1 kg hűtőközeg eltávozása mondjuk 134a hűtőközegnél közel 1500 kg co2nek felel meg.. Úgy is mondhatjuk ha elszökik a gáz akkor az 625 liter benzin elégetésének megfelelő kárt okoztál.

Ha nincs vákumolód akkor például sokan szeretik kicsit megnyitni a csapot kinyomja a levegőt, és megint hűtőközeg is megy a szabadba, ezeket a szereléseket igyekeznek elkerülni ezzel a szabályozással.

2022. márc. 29. 13:42
 26/38 anonim ***** válasza:
82%

25# Végre egy kulturált, mindenre kiterjedő válasz!

Köszönöm szépen az érdeklődők nevében!

2022. márc. 29. 14:49
 27/38 anonim ***** válasza:
43%

Olvastok is? 13-as válaszban benne a visszacsatolás.

"Ha kiderül, hogy valaki kamuzik?"

A valaki, akinél megszakad az "értékesitő-vevő-telepítő" lánc, az a vevő. Nála van, aminek "nyoma veszett".

Őt lehet megtalálni, rákérdezni, büntetni.

Ha valótlan adatokat ad meg vásárlásnál, az már valahol okirathamísítás.

2022. márc. 29. 15:46
 28/38 anonim ***** válasza:

Oszt ezt miből gondolod?

Amit írtam, ahhoz volt jogszabályi idézet is, mi az ami nem valós szerinted.

2022. márc. 29. 19:06
 29/38 anonim ***** válasza:

29# Rendben, ne haragudj hogy rondán szóltam.

De nincs igazad, teljesen úgy nézel ki mint akinek "beragadt" az okirathamisítás.

Nem, rosszul értelmezed.

Nézegess utána..... vaaaaagy! Na mit!?

Indíts itt erről egy kérdést! 👍🙂

2022. márc. 29. 19:11
 30/38 anonim ***** válasza:
28# csak közben Tisztelt Moderátor törölte a hozzászólásomat és emiatt a számozás összekutyulódott, lényeg hogy "Oszt ezt miből gondolod" - tól elnézést kérek! 🙂
2022. márc. 29. 19:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!