Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen büntetést kockáztatok,...

Milyen büntetést kockáztatok, ha a megvásárolt klímát én szerelem fel magamnak?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy nemrég megváltozott a témában eddig igen szigorú szabályozás. Légkondi vásárlása esetén most már nem kell előre bejelenteni a vásárláskor kereskedőnek, hogy melyik szerelő fogja majd felszerelni a gépet. Elég csak kitölteni egy nyilatkozatot és aláírni, melyben kijelentem, hogy regisztrált szerelővel fogom majd felszereltetni. Legalábbis így olvastam.

Mi történne abban az esetben, ha megvennék egy split klímát, aláírnám a nyilatkozatot, de mégsem hívnék szerelőt, hanem felszerelném magamnak. Lenne egyáltalán bármilyen következménye? Létezik olyan, hogy a hatóságok ellenőrzik egy magánlakásban, hogy ki szerelte fel a klímát? Ha lebukok, milyen büntetést kaphatok ezért?

2022. márc. 28. 20:17
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Megvannak a megfelelő szerszámaid hozzá?
2022. márc. 28. 20:33
 2/38 anonim ***** válasza:
87%
Elveszited a garanciat
2022. márc. 28. 20:37
 3/38 A kérdező kommentje:

Egyedül cső vágót és peremezőt kell vennem.

Elektromosság a szakmám, a bekötése nem lesz gond és ezermester vagyok minden téren, technikailag nem okozna gondot a felszerelés és a beüzemelés.

2022. márc. 28. 20:39
 4/38 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy buknám a garanciát.

A jogi háttérre lennék inkább kíváncsi, jogi értelemben milyen büntetést kockáztatnék ezzel.

2022. márc. 28. 20:40
 5/38 anonim ***** válasza:
70%
100e Ft.
2022. márc. 28. 20:43
 6/38 anonim ***** válasza:
72%
De miért 100 e Ft? Ez engem is érdekelne.
2022. márc. 28. 20:53
 7/38 anonim ***** válasza:
76%

Csak..

24. § (2) Ha a vállalkozás, üzemeltető vagy a tulajdonos anélkül kezdi meg tevékenységét a klímagázt tartalmazó vagy azzal működtetett alkalmazásokkal,

hogy az adatbázisba való regisztrációs kötelezettségének határidőben eleget tett volna, úgy a Hatóság az érintett vállalkozást, üzemeltetőt vagy tulajdonost a jogszabálysértés megállapítása mellett 100 000 Ft összegű klímavédelmi bírság megfizetésére kötelezi.

2022. márc. 28. 20:56
 8/38 anonim ***** válasza:
83%

Senki nem ellenőrzi.....és ugye nyugodtan mondhatod, hogy ez a beszerelt klíma egy másik, azt amit te vettél az ellopták, stb.

Viszont vacumpumpa azért nemárt a csőből a levegőt eltávolítani, mielőtt a klímában lévő gázt ráereszted a rendszerre...szerintem.

2022. márc. 28. 20:58
 9/38 anonim ***** válasza:
38%
De miért???
2022. márc. 28. 20:58
 10/38 anonim ***** válasza:
38%
Mármint miért specko ez a gáz? Mert gondolom amiatt a cécó.
2022. márc. 28. 21:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!