Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen büntetést kockáztatok,...

Milyen büntetést kockáztatok, ha a megvásárolt klímát én szerelem fel magamnak?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy nemrég megváltozott a témában eddig igen szigorú szabályozás. Légkondi vásárlása esetén most már nem kell előre bejelenteni a vásárláskor kereskedőnek, hogy melyik szerelő fogja majd felszerelni a gépet. Elég csak kitölteni egy nyilatkozatot és aláírni, melyben kijelentem, hogy regisztrált szerelővel fogom majd felszereltetni. Legalábbis így olvastam.

Mi történne abban az esetben, ha megvennék egy split klímát, aláírnám a nyilatkozatot, de mégsem hívnék szerelőt, hanem felszerelném magamnak. Lenne egyáltalán bármilyen következménye? Létezik olyan, hogy a hatóságok ellenőrzik egy magánlakásban, hogy ki szerelte fel a klímát? Ha lebukok, milyen büntetést kaphatok ezért?

2022. márc. 28. 20:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
0%

Osztán ki az a pontozó aki a jó választ lepontozza?

Mondd, ez örömöt okoz Neked?

Vagy miért teszed?

Megsúgom: soha nem pontoztam senkit semerre (se fel, se le), hazudnék, ha azt mondanám, azt se tudom hol kell.

Az viszont igaz, hogy így egy pontot se szereztem, sose néztem pontjaimat, keresnem kellene hol is vannak...

Nem azért válaszolok, hogy pontokat gyűjtsek.

Jó nyomkodást!

2022. márc. 28. 21:02
 12/38 anonim ***** válasza:
84%

"Senki nem ellenőrzi....."

Amíg nincs baj. Nem gyullad ki, esik le stb.

Oké, életszerűtlen, de nincs kizárva, hogy valami komoly gond keletkezik.

"és ugye nyugodtan mondhatod, hogy ez a beszerelt klíma egy másik, azt amit te vettél az ellopták, stb."

A gyári számot meg átütöd te nagyokos?

"Mármint miért specko ez a gáz? Mert gondolom amiatt a cécó."

Környezetvédelem mond valamit?

2022. márc. 28. 21:05
 13/38 anonim ***** válasza:
55%

"hogy ez a beszerelt klíma egy másik"

Az értékesítő cég gyártási számmal jelenti le az NKVH-nak az eladott készüléket.

Így azt már kikerül a az értékesítő raktárából, nem kell elszámolnia vele.

Viszont átmeneti időre átkerül a vásárlóhoz.

X idő múlva be kell futnia a telepítő cég tanúsítványának is, itt találkozik az eladás és a telepítés.

Ha nem, akkor valaki kamuzik..

2022. márc. 28. 21:08
 14/38 anonim ***** válasza:
10%

Környezetvédelem mond valamit?

Így még mindig nem értem csak sejtem. Nem ismerem a klíma berendezések működését.

Majd utána olvasok, nem barmolom szét kérdező topicját.

2022. márc. 28. 21:09
 15/38 anonim ***** válasza:
27%

Széndioxodról hallottál?

Nem specko gáz, de rohadtul hozzájárul a légkör melegedéshez.

Ca. 2030-ra le kéne állítani az összes széntüzelésű erőművet, bányát kb. be lehet csukni, hogy ne fokozzák az üvegházhatást.

A hűtőközegek hasonló nem kívánt hatást okoznak.

Na azért..

2022. márc. 28. 21:16
 16/38 anonim ***** válasza:
24%

Széndioxid, hogyne, bubcsi az üdcsiben.(tehénpuki, gyilkos barlang, borospince holtak)

De akkor a klímában csak hasonló van ha jól értem.

Köszönöm az infót.

2022. márc. 28. 21:23
 17/38 A kérdező kommentje:

"X idő múlva be kell futnia a telepítő cég tanúsítványának is, itt találkozik az eladás és a telepítés.

Ha nem, akkor valaki kamuzik.."

13-as: Na így már érthetőbb, na de mi lesz a vége a történetnek, pont ez érdekelne? Ha kiderül, hogy valaki kamuzik?

Leszereltetik a klímámat és egy regszerelővel kell visszatetetnem? Pénzbüntetést kapok? Börtönre ítélnek?

2022. márc. 28. 21:31
 18/38 anonim ***** válasza:
34%
2022. márc. 28. 21:39
 19/38 anonim ***** válasza:
21%

1000mesterúr! Ha szakmai kihívásként tekintesz a dologra, akkor találj ki valami mást.

Ha olcsójánoskodásból csinálnád, akkor pedig spórolj még egy kicsit.

2022. márc. 28. 21:44
 20/38 A kérdező kommentje:

18-as:

Ez mi, hogy jön ide a magánokirat hamisítás?

Én tennék egy vállalást, hitelesen aláírnám a saját aláírásommal. Majd később ezt a vállalást nem tartanám be. Ebben hol a hamisítás? Semmilyen okiratot nem hamisítanék meg.

2022. márc. 28. 21:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!