Villámláskor elég, ha a hosszabbítót kikapcsolom, vagy muszáj kihúzni a TV-t és egyebeket a konnektorból?
"Azt neked ki mondta?"
Aki szerint az optikai kábel nem tartalmaz villamosan vezető anyagot.
De a villám fénye még talán bejöhet rajta. :)
"az optikai kábel nem tartalmaz villamosan vezető anyagot"
Hát ebben ne legyél olyan biztos!
"Hát ebben ne legyél olyan biztos!"
Arra gondolsz hogy acélsodrony erősítése van a feszítés miatt?
A készülékbe a feszítősodronyt nem vezetik be! :)
Kiváve az optikai kábelt, mert üvegszűlon a villám nem közlekedik! 😃
Viszont egy hosszabbító kontaktus távolságát könnyedén átütheti, amikor tudjuk, hogy kilómétereket tud megtenni az elektromis villámkisülési ív, mire végül zárja a potenciűl különbséget.
Ezért ilyen kapcsolós hosszabbítók ki/bekapcsolói semmit nem jelentenek. Ha a villám jönni akar, akkor jön is.
Persze a hálózat közelében, de távolabb lecsapó villámok indukált feszültségétől még védhet, ha kikapcsoljik a hosszabbítót. A legbiztosabb kihúzni a készülékbúl minden fém huzalt, az antennától a hálózati vezetékig.
A jókora kápermyős oled tv-mnél én egyszerűbben megoldottam. Vettem rá 50e-ért 5 év garanciát, ami arról szól, ha bármi, de ízó szerint, bármi okból meghibásodik, belevűg a villűm vagy fentről beáztatják a lakást, esetleh leesik a falról a tartójával együtt, akkor hozzák az újat, ami a méretében és képességeiben felfelé a legközelebb áll hozzá.
Így meg csak csapkodjon a villám, éegalább lesz újabb tv-m garanciában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!