Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villámláskor elég, ha a...

Villámláskor elég, ha a hosszabbítót kikapcsolom, vagy muszáj kihúzni a TV-t és egyebeket a konnektorból?

Figyelt kérdés

2021. szept. 27. 13:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%
Ezért jó az optikai kábel, azon nem tud bejönni.
2021. szept. 27. 16:28
 12/22 anonim ***** válasza:
Azt neked ki mondta?
2021. szept. 27. 16:29
 13/22 A kérdező kommentje:
Kihúznék én mindent, de az elosztó a szekrény mögött van bedugva és minden villámláskor elég kényelmetlen lenne a bútorokat tologatni. Persze még mindig jobb, mint ha tönkremennének a drága cuccok. Internet nélkül meg nem tudok élni :)
2021. szept. 27. 16:30
 14/22 Szirty ***** válasza:
60%

"Azt neked ki mondta?"

Aki szerint az optikai kábel nem tartalmaz villamosan vezető anyagot.

De a villám fénye még talán bejöhet rajta. :)

2021. szept. 27. 16:46
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyébként a túlfeszültségvédő is ér valamit(ha nem is 100%-os védelem), mert egyszer amikor a közelben lecsapott a villám, akkor két egyforma router közül az egyik behalt, a másik amelyik bele volt dugva túlélte. Azért van 2 router, hogy mindenhol legyen elég erős wifi.
2021. szept. 27. 17:05
 16/22 anonim ***** válasza:
24%

"az optikai kábel nem tartalmaz villamosan vezető anyagot"

Hát ebben ne legyél olyan biztos!

2021. szept. 27. 17:18
 17/22 A kérdező kommentje:
Az optikai kábel, amin a net be van vezetve nem vezető. Igaz, hogy mellette van 2 vékony fém, de az nincs bedugva a boxba.
2021. szept. 27. 17:46
 18/22 anonim ***** válasza:
Én ki sem kapcsolom se ruter se semmit pedig ahol lakom sok villám volt most nyáron.
2021. szept. 27. 18:27
 19/22 Szirty ***** válasza:
69%

"Hát ebben ne legyél olyan biztos!"

Arra gondolsz hogy acélsodrony erősítése van a feszítés miatt?

A készülékbe a feszítősodronyt nem vezetik be! :)

2021. szept. 27. 19:03
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kiváve az optikai kábelt, mert üvegszűlon a villám nem közlekedik! 😃

Viszont egy hosszabbító kontaktus távolságát könnyedén átütheti, amikor tudjuk, hogy kilómétereket tud megtenni az elektromis villámkisülési ív, mire végül zárja a potenciűl különbséget.

Ezért ilyen kapcsolós hosszabbítók ki/bekapcsolói semmit nem jelentenek. Ha a villám jönni akar, akkor jön is.

Persze a hálózat közelében, de távolabb lecsapó villámok indukált feszültségétől még védhet, ha kikapcsoljik a hosszabbítót. A legbiztosabb kihúzni a készülékbúl minden fém huzalt, az antennától a hálózati vezetékig.

A jókora kápermyős oled tv-mnél én egyszerűbben megoldottam. Vettem rá 50e-ért 5 év garanciát, ami arról szól, ha bármi, de ízó szerint, bármi okból meghibásodik, belevűg a villűm vagy fentről beáztatják a lakást, esetleh leesik a falról a tartójával együtt, akkor hozzák az újat, ami a méretében és képességeiben felfelé a legközelebb áll hozzá.

Így meg csak csapkodjon a villám, éegalább lesz újabb tv-m garanciában.

2021. szept. 28. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!