Villámláskor elég, ha a hosszabbítót kikapcsolom, vagy muszáj kihúzni a TV-t és egyebeket a konnektorból?
Figyelt kérdés
2021. szept. 27. 13:52
1/22 anonim válasza:
A kapcsoló csak egy eret kapcsol le a kettőből, ajánlott kihúzni teljesen.
2/22 Szirty válasza:
"A kapcsoló csak egy eret kapcsol le a kettőből"
A legtöbb elosztós hosszabbítóban két sarkú kapcsoló van ami megszakítja mindkét eret.
3/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor majd kimérem, hogy az én hosszabbítóim kapcsolói hány eret kapcsolnak le.
2021. szept. 27. 14:35
4/22 anonim válasza:
Elég ha az elosztót húzod ki a falból...
6/22 anonim válasza:
Múltkor ajánlottak egy olyan dugaljt amiből állítólag nem kell kihúzni semmit mert ha becsap a villám akkor csak az megy tönkre. Nem tudom mennyire jó.
7/22 Szirty válasza:
A túlfeszültség levezetős elosztó a nagy energiájú túlfesz. tranziensekkel nem tud kezdeni semmit.
A hatásos túlfeszültség védelem több lépcsős és viszonylag drága, kb a fogyasztásmérőnél kezdődik (villany óra).
8/22 anonim válasza:
Hát ha biztosra akarsz menni, akkor huzd ki, mert egy villámcsapás feszültsége simán átütheti egy 230 voltos kapcsoló érintkezőit.
9/22 anonim válasza:
Direkt villámcsapás átütheti. De ez ritka. Kisebb feszültségtüskéktől már véd a lekapcsolás, én meg szoktam elégedni ennyivel.
10/22 anonim válasza:
Az antennát is illik kihúzni, meg az internetes kábelt is, meg telefonkábelt... nem csak a villanydróton tud án begyünni a villám! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!