Olyan lehetséges, hogy távoli vihar után kevésbé hatékonyan hűt a klíma?
Inverteres klímánál szerintem függ a külső hőcserélő oldali hőfok is...
Ha jól tudom hűtési módban minél melegebb van kint annál intenzívebb hideget fúj bent...
Viszont arra figyelni kell,hogy ha kint van 20 fok,,és a beállított szobai meg pl 24fok az úgy szerintem kissé üti egymást hűtési módban legalábbis.
A régi, nem inverteres klímáknál ha a külső hőcserélő hidegebb volt, akkor bent is hidegebbet fújt, mert ugyanakkora teljesítménnyel üzemelt.
Az inverteres gép igyekszik mindig ugyanolyan teljesítménnyel hűteni, illetve ugyanolyan hőmérsékleten tartani a kifújt levegőt, így ha kinn hidegebb van, visszaveszi a kompresszor fordulatszámát.
De mégis miért tapasztaljuk azt, hogy gyengébben hűt?
Feltehetően nincs annyira meleg a szobában sem, így nem érzed nagynak a különbséget.
Ha nem jól írtam, javítsatok ki.:)
A kültériben megy a kompresszor?
Egyébként az is lehetséges, hogy a vihar miatt sokkal magasabb a páratartalom, így a hűtési teljesítmény nagyobb arányban fordítódik a pára lecsapatására, ezért a hőmérséklet kisebb mértékben csökken.
Nálam van egy 2020-as inverteres, illetve a műhelyben egy 1985 körüli nem inverteres ablakklíma, utóbbi ritkán megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!