A kapszulás kávéfőzők egyformák?
Kaptam egyet ajándékba, és fogalmam sincs hogy ezeknek a kapszulái kompatibilisek -e?
Elég ha veszek kapszulát, vagy a típusra is figyelnem kell?
#20-as, ez nem utálat, csupán tapasztalat! Nekünk SZV-612/3 volt, baromi érzékeny a vízkőre, 2-3 hetente át kellett főzni/tisztítani, hogy ne legyen gond! 1-2 hét csúszás, és annyi is lett neki! A mostani DeLonghi közel 1 éve van meg, egyszer se lett még kipucolva, mégsincs semmi baja, tökéletesen működik, pedig ez is csak egy olcsó 20 ezer Ft-os gép (EC 9.1), semmi extra!
Sógoroméknak egy SZV-624 Unipress van, aminek a gyári tömítése se az igazi, és a kávét is annyira fröcsköli kiengedéskor, hogy néhány réteg papírtörlő aláhelyezésével meg kellett emelni a kiöntőjét, máskülönben sok kávé mellé ment volna a kiöntőfedél ellenére is!
#20-nak:
Az szv 611 az amelyik felépítésében a legerősebb,és gyakorlatilag nincs hibaforrása. És a mai napig még a vaskereskedésekben is kapható hozzá alkatrész! Ez volt annak idején a legelterjedtebb.
Nagyapám ezt hagyta rám, de a tönkrement helyett nem sikerült ugyanezt a típust megszereznem, ezért egy másik, szintén szívós fajtát vettem használtan.
Az enyém fekete.
#16-nak:
Azt írtad, hogy a régi szarvasi már nem létezik. Tévedsz.
Azokat amelyek régen is léteztek, ugyanazzal a belsővel gyártják ma is!
Semmi változás. Ugyanaz a kazán, ugyanaz a kávétartó, stb ...
Az alkatrészek pedig csereszabatosak. Profik.
Nalátjátok, kapásból 4 "szarvasit" soroltatok fel.
Nekünk a 612/3-as van, vízkövezni szinte soha nem kell, lévén, hogy helyben lágy a víz. 1-2 évente ki kell pucolni a harangcsövet, de egyszerűbb kicserélni benne. és megmozgatni a biztiszelepét.
Hullaegyszerű az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!