Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A kapszulás kávéfőzők egyformák?

A kapszulás kávéfőzők egyformák?

Figyelt kérdés

Kaptam egyet ajándékba, és fogalmam sincs hogy ezeknek a kapszulái kompatibilisek -e?

Elég ha veszek kapszulát, vagy a típusra is figyelnem kell?

2021. szept. 26. 16:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

#10-nek:

Egy ilyen jellegű átalakítás nekem semmi gondot nem okoz.

Egyébként pedig semmi fantáziát nem látok ebben a gépben. Lényegében egy adag kávét tudok vele kifőzni, és még a kávé fajtáját sem tudom megválasztani. Amíg ez a gép kifőzi a kapszulát, addig a mikróban megmelegítek egy pohár kávét. És a kapszula ára is nagyon durva a hagyományoshoz képest. Kb 100Ft/adag, ami egy vicc. A szarvasim egy negyed kilós kávéból simán kifőz 8 főzetet, főzetenként 6 adaggal, vagyis 48 adag kávét hozok ki 500 forintból. Ráadásul én rohadt erősen szeretem.

Menjenek a francba a h'lyeségükkel.

2021. szept. 28. 06:31
 12/23 anonim ***** válasza:

Úgy ahogy írod. A májsztró kávéfőzőbuherálását nem hallgattam végig, csak látom, hogy jól csinálja azért küldtem el.

De nem tudom mi a jó abban a vacakban. A darálós kávéfőzőben legalább sokkal több alkatrész és meghibásodási lehetőség és zaj van. Ebben semmi élvezet, semmi szertartás, semmi izgalom.

2021. szept. 28. 12:28
 13/23 anonim ***** válasza:
13%
Add el, vegyél rendes automata gépet. Hosszú távon olcsóbb, nincs szemét, nem kell kapszulákkal szórakozni, olyan KV -t veszel bele amilyet akarsz, mindig frissen őrli a KV -t.
2021. szept. 29. 10:04
 14/23 A kérdező kommentje:

#13-nak:

Nem adom el senkinek, mert nem fogok kibaxni egy csóróval.

Kirakom majd "ingyen elvihető"-re.

2021. szept. 29. 18:21
 15/23 A kérdező kommentje:

#13-nak:

Egyébként az automaták kávéja nem ízlik. A régi szarvasi sokkal erősebb kávét tud főzni, mint az újfajta kávéfőzők. Én háromszorra töltöm meg a kávétartóját, és közben mindig lekocogtatom, végül púposra töltöm. Olyan lesz, mint másnál a forró-csoki!

Egy modern kávéfőző kb 20-25 használat után szétmenne a túlnyomástól, a szarvasinak meg sem kottyan.

2021. szept. 29. 18:26
 16/23 anonim ***** válasza:

Munkahelyen ipari kapszulás nespresso van hát nem rossz de nem is egy nagy vasziszdasz. Különbség annyiban áll hogy más kapszula van hogy ha hazaviszi az ember ne menjen bele az otthoni gépekbe :)

Otthon egy Alap Krups van körberöhögi a nespressokat, nyilván nem bézik KV -t veszek bele.

Szarvasi pláne a régi az már nem létezik.

Ilyen brutál sűrű KV ra sem a kapszulás sem az automata nem annyira képes ebben az árkategóriában. Kapszulás még úgy se bírja a nyomást. Van amelyik bírja és brutál jó, de az ára is brutál jó. Barátom vett egy Olasz Kv gépet laza 1,5 milla. K... jó Kv -t csinál. Bár nekem a krups is megteszi 100k ért.

Ha spéci KV -t iszol arra spéci eszközt kell használni...

2021. szept. 29. 18:35
 17/23 A kérdező kommentje:

#16-nak:

A szarvasinál spécibb kávéfőző nem kell! Egyszerűen megölhetetlen, a fém-kasznija előbb szétrohad, minthogy meghibásodna.

Az előző kávéfőzőmet még nagyapám vette valamikor a 70-es években, és csak azért kellett kidobni, mert már nagyon ronda volt szegény.

Szereztem helyette egy másik szarvasit. XD

2021. szept. 29. 19:06
 18/23 anonim ***** válasza:
De melyik szarvasira gondoltok, van egy pár. :)
2021. szept. 29. 20:22
 19/23 anonim ***** válasza:

#18-nak: tökmindegy, a Szarvasi gépek műszakilag egy kaptafára mennek, és árban is csak pár ezres eltérés van köztük, inkább csak a design dominál! Tapasztalatból: tényleg finom kávét főznek, de minőségre nem annyira jó konstrukciók!

Szerintem a kávéfőzők piacán a top3 legjobb márka: DeLonghi, Krups, Philips

#13-nak: "nincs szemét" - amúgysincs, ha szelektívbe dobod ki a fémekhez! A kávékapszulák alumíniumból vannak, tehát újrahasznosíthatók!

#7-es voltam

2021. szept. 29. 23:25
 20/23 anonim ***** válasza:

19-es, a szarvasi utálatot máshol propagáld.

Szóval a szarvasi alatt melyikre gondol a kérdező? Nekünk volt több is.

2021. szept. 30. 00:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!