Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Érdemes lenne robotporszívót...

Érdemes lenne robotporszívót venni?

Figyelt kérdés
Elsősorban azoktól kérdezem akiknek van robotporszívója vagy tapasztalata vele az, hogyan vélekedik róla? Láttam rengeteg féle márka van a piacon és azokon belül is rengeteg a különbség. Navigációs téren, wifis vagy nem, feltörlni is tud vagy csak porszívózni..stb. Azért kérdezem mert relatív az én lakásomban szerintem könnyen tudna navigálni mert nincs háziállat, szőnyeg vagy magas küszöb. Előre is köszönöm.

2021. jún. 28. 16:52
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
100%

Nekünk is egy nagyon "régi" (mármint a robot porszívók között) darab van ami nem ilyen wifis, izés mindenes. Ez is ütközéssel érzékel de nem borított fel soha semmit szőnyegre simán rámegy, egyedüli problémája hogy gyorsan merül és nem megy vissza a dokkoló állomásra hanem csak megáll. Viszont ez az új modellekbe már nyilván benne van.

Összességébe azt gondolom hogyha egy újabb darabra gondoltál akkor tuti nem bánod meg de ezek a régebbi modellek annyira nem extrák.

2021. júl. 7. 15:18
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Szabad megkérdeznem milyen márka és típus van nektek?
2021. júl. 7. 22:09
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Most vettünk nem rég. Xiaomi mop pro, 85e Ft. Nem tudom milyen a többi, mert ez az első. Nagyon sok jó vélemény volt róla és mi sem csalódtunk benne, tényleg szuper. Rengeteg port összeszed minden nap. 3 pici gyerek mellett egy áldás. Tud feltörölni de az annyi macera, hogy azt viszont egyszerűbb a hagyományos módon.
2021. júl. 19. 11:13
 24/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Azt ki tudod fejteni a feltörlés részével mi a gond? Mert olvastam, hogy az nem felmosás igazából hanem feltörlés.
2021. júl. 19. 20:44
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ugye csak (desztillált) vizes rongyos feltörlés, tehát vegyszer (fertőtlenítő) nincs. Másrészt ugye ezt a rongyot fel kell rá csatolni, a végén leszedni, kimosni és szárítani.

Nem érzem, hogy nyerek vele annyit, hogy ez megérje, hiszen pár pillanat egy jól kicsavart felmosoval végig menni és arra akár hypo is nyugodtan mehet.

Illetve felmoso része ha fenn van a seggén akkor könnyebben elakad, hiszen alacsonyabb lesz az alja. Ugyanazon a küszöbön alig bírja magát átszenvedni amin felmoso rongy nélkül simán átmegy.

Amúgy porszívó részét nagyon szeretjük, rengeteg port szed minden nap, de felmoso része épp csak ki lett próbálva, hogy jó-jó ilyet is tud de minek.

2021. júl. 20. 01:18
 26/30 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is van Xiaomi robotporszívóm, de nem használom. Nálam nem vált be. Előszőr is van egy vastag szőnyegem, amire ha felmászik, elakad benne, de előtte a kefére tekerednek a szőnyegből kihúzott hosszú rojtok. Jó meló volt kiszabadítani... Meg lehet adni tiltott területet az alkalmazásban, de olyat nem lehet hogy arra az egy szőnyegre ne akarjon felmászni, pontosan berajzolni meg nem tudom. Vannak növények is, a nagyokkal nincs baj, de a kicsiket fellöki. Van olyan növény, aminek a földre lógnak a levelei, azokat nem kerüli ki, maga alá gyűri, letépi. Valaki írta, hogy elő kell készíteni neki a terepet. Ez maximálisan igaz, csak így elvesztem az egyik legnagyobb előnyét, hogy távolról indítom, vagy automatikusan elindul, ha nem vagyok otthon. Szóval jobban járok, ha kiporszívózok. Időben kb ugyanannyi, mint előkészíteni a lakást, megvárni amíg a robot megcsinálja a dolgát, visszapakolni mindent.
2021. júl. 23. 23:49
 27/30 A kérdező kommentje:
Ha szabad megkérdezni milyen Xiaomi típus volt?
2021. júl. 24. 17:25
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

26

Én nem szeretem a Xiaomi-t, Roomba-s vagyok. DE most őszintén, a manuális porszívózáshoz nem kell ugyanúgy előkészíteni a terepet?

2021. júl. 25. 00:20
 29/30 Vortrex ***** válasza:
60%
Nem, de jó pofa
2021. szept. 7. 06:32
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért rengeteg koszt összeszed akkor is ha nem csinálok előtte rendet. Nyilván ilyenkor nagyobb eséllyel akad el de olyan túl sokszor még így se.
2021. szept. 17. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!