Érdemes lenne robotporszívót venni?
"Az egy savanyú a szőlő tipusú fanyalgás."
Nem. Leírtam amit láttam. Nem fanyalgok, nem hozott ezelőtt sem tűzbe a robot porszívó birtoklásának gondolata.
"Nem hinnem h minden lakqsban szanaszét hányva vannak kábelek..."
Azt én sem hiszem. Épp ezért nem is írtam ilyet. A szépen, takarosan elhelyezett kábeleket is feltekeri ha úgy sikerül neki. :)
Amelyik mondjuk az erősítőből vezet a hangdobozhoz.
"és sáros cipővel járják tele a lakást..."
Balesetek előfordulnak. Pl. amikor kint esik, bejön a gyerek.
"Lehet tudni milyen féle robotporszívó volt az?"
Nem emlékszem rá pontosan.
A tárgyakat úgy érzékelte hogy nekik ment és az ütközés megnyomott a burkolaton egy érzékelőt.
Térképet készített, mobiltelefonon lehetett látni ahogy feltérképezi a területet. Később már kevesebb dolognak ment neki :)
Szerintem a Neato, a Roomba, az Electrolux és a Miele jobb választás, mint a Xiaomi. A Xiaomi nekem gyanúsan olcsó (más gépek terén is) és nekem nem szimpatikus, hogy két funkció van egybeerőszakolva.
Viszont azt be kell látnom, hogy a Xiaomi-k is szépen takarítanak.
Kézzel porszívózásnál is fel kell rakni a székeket (vagy arrébb), elránthatod a kábeleket vagy arrébb kell rakni őket, fel kell rakni a ruhákat, a gyerek játékait.
Amúgy gyönyörűen takarítanak, mehetnek olyan gyakorisággal, ahogy az ember az életben nem porszívózna kézzel, így a polcokon is kevesebb a por.
Nagyon megéri, ha a lakásban van elég tér, nincs magas küszöb és nincs sok bizbasz a földön. Irobot Roomba i7+ modellem van, ami a ház földszintjén dolgozik. Nagyon elégedett vagyok vele. Nagyjából 90 négyzetmétert takarít, ez kosz mennyiségétől függően egy, másfél óra alatt teljesíthető neki. Egységesen járólap van mindenhol, nincs küszöb és szőnyeg. A káőbeleket a férjem úgy rendezte el, hogy ne férjen hozzá a robot, nincsenek a földön, így a tévészekrény alá is bemehet kényelmesen. Persze, ahhoz hogy egy robot jól dolgozzon, kell egy kis tereprendezés, tehát tényleg figyelni kell arra hogy ne legyen sok minden a földön. A koszt felszedi szépen, pedig először közvetlenül a beköltözésünk után használtam, amikor sár volt, és a költöztetők behordtak mindenféle koszt. Elbírt vele. Ha hetente megy többször, akkor a por is kevesebb, és konstans tisztább marad a padló. Készít térképet, és a megjegyzett útvonalon halad szépen végig a helyiségek között. Tudom csak adott helyiségbe küldeni. Jópofa extra, hogy üríti a portartályát, így nekem azzal nincs dolgom, a töltőállomásán lévő zsákot csak 2-3 havonta kell kicserélni. Csak porszívózni tud, feltörölni nem. Nem akartam hibrid robotot, mert nem tartom kellően hatékonynak, plusz a bennük lévő 2 decis víztartály semmire se elég. Külön vettem felmosórobotot, ami kommunikál a Roombámmal. Amint befejezi a porszívózást, a felmosó robot (Braava) automatikusan elindul és szépen körbejárja ő is a házat. Ehhez nyilván elő kell készíteni, tehát fel kell tölteni a víztartályát és rá kell tenni a törlőrongyát. Az emeleten nekem egy régebbi Roomba, egy 960-as takarít. Az nem tud ennyi extrát mint az újabb, de szisztematikusan tud ő is takarítani. Fent is járólap van, illetve a szobákban parketta, de nincs küszöb csak burokatváltó szegély. Átmegy rajta gond nélkül. Még a fürdőszobába is beengedem, sőt, a zuhanytálcába is, hogy a hajszálakat összeszedje. Persze, előtte ellenőrzöm hogy telejsen száraz e a terep.
Nos, ezek összességében az iRobot pozitívumai azt hiszem. Negatívumként azt tudnám írni, hogy a navigációja kevésbé jó. Úgy értem, jól tájékozódik, de mivel kamerával dolgozik, sötétben nem tud hatékonyan takarítani. Mindig elegendő fényt kell neki biztosítani. De mivel én nappal használom őket, nem jelent gondot.
"11: hol fér hozzá "szépen takarosan" elhelyezett kábelekhez egy porszívó..????"
Sajnos sok kábelt (30-40) NEM lehet úgy - a te szavaiddal élve - "takarosan" elhelyezni ahogy gondolod...
16
Viszont a saját tapasztalataim és a face "Minden, ami robotporszívó" posztok, kommentek alapján hatalmas erőssége a vSLAM technológiának, hogy nemcsak csíkban lát és baromi jól kezeli a lakás változásait.
Sőt, én fel akartam vele porszívóztatni a kanapét és megzavarodott, mert észrevette, hogy ő igazából a nappaliban van és nem értette a sok szakadékot, egyebet.
Eeeelvileg a vSLAM nem pontos, cserében van floor tracking sensorja a robotnak.
Braava jetem nekem is van már, sokszorosan felülmúlta az elvárásaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!