Mik a legjobb kotyogós kávéfőző márkák 10 ezer ft körül?
#2
Az a jó, ha gyorsan lefő a kávé.
A kotyogóssal alapból úgy lehet jó kávét főzni, ha forró vizet öntesz a tartályba, a kávét nem tömöríted le, de kicsit azért elsimítod. Majd enyhe lángon főzöd le.
A kotyogós kávéfőző működési elvéből adódóan előnyös, ha minnél előbb lefő a kávé, mert a víz előtt a gőz hamarabb jön fel, ami miatt veszít a kávé az aromájából. Valamint, ha sokáig fő nagyobb lángon akkor a kávé is pörkölődik a tartályban, ezért van sokszor kesernyés íze.
Lehet jó minőségű kávét főzni vele, de nem úgy ahogy a legtöbben szoktak vele főzni.
Utána is olvasgathatsz, hogy pl képzett baristák szerint hogyan lehet ebből kihozni a maxot és pontosan miért.
Valószínű emiatt is van már ilyen könnyen melegedő anyagokból, mert hamarabb lefő a kávé a rossz használat mellett is és élvezetesebb lesz a kávé.
A sima kotyogós alá nem kell semmi, mert van felette egy másik tartály amibe átfolyik és onnan öntöd ki. Van olyan típus ami egy csövön keresztül egy másik tartályba folyik le, de annak akkor az gyári tartozéka.
Inkább azt nézd hány személyest veszel. Az is fel van tüntetve a dobozon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!