10%-os ételecettel vagy 5%-os almaecettel főzzem át a kávéfőzőt?
Engem is le lehet pontozni, de nekünk itthon tökéletesen bevállt a módszer: 20%-os tömény ételecettel egymás után legalább háromszor átfőzni, és kész is! Persze a miénk se valami csúcstechnikás gép, 15-20 ezer Ft-os egyszerű karos eszpresszó! Még nem próbáltuk gyengébbel, de szerintem kell a minimum 20%-os, annál gyengébb ecettől én nem várnék csodát, így a higítását is eleve a legrosszabb ötletnek tartom!
Csúcstechnikás kávéfőzőknél talán érthető a dolog, viszont ha ilyen egyszerű gépekhez sem ajánlják az ecetet, az már inkább azért van, hogy az emberekre rátukmálják a drága vízkőoldókat!
Amúgy a 20%-os ételecettel kapcsolatban: "olyanom nincs itthon" - ezt úgy mondod, kérdező, mint ha 'ég tudja miről lenne szó, pedig csak bemész akármelyik élelmiszerboltba, és mindössze 200 Ft körül van egy üveggel!
Kb. fél éve hozta anyósom nagy jajveszékelve a "drága" (használtan Ósztriából hozott) automata kávéfőzőjét. Csöpög a víz és kávé is híg lötty (de azért itták hetekig). Szétszedtem, a kazánból a visszacsapószelep konkrétan kiesett a helyéről, az alu öntvényben kialakított fészek eltűnt. Mindenütt maródási nyomok.
Anyuka, mivel takarította?
Semmivel, csak ecettel.
Nincs több kérdésem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!