Elöl- vagy felültöltős mosógépet éri meg jobban venni egy családnak?
Olvastam, hogy a nagyobb teherbírás miatt az elöltöltős gépet ajánlják, ugyanakkor a felültöltőset több szempontból jobban dicsérik (helykihasználás, strapabíróság, stb). Különállóként lenne a fürdőszobában elhelyezve, nem nagy a ház. Árban maximum 200.000 Ft a plafon, de jó lenne 150.000 Ft-nál megállni.
Szavazást is írok ki, de nagyon örülnék szöveges válaszoknak, kifejtett véleményeknek.
Köszönöm szépen!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából beférne mindkettő, csak más-más irányba fordítva. A fölé pakolhatóság mondjuk szekrénnyel megoldható, de valóban, ezt figyelembe véve az elöltöltős ilyen szempontból szerencsésebb.
Az elöltöltősnél a gumi vizesedése sajnos nem ezer éves gépeknél is probléma volt, mindkét szülő (+ az albérlet) kapcsán tapasztaltuk mi is. Ez mondjuk annyival kiküszöbölhető, hogy mosás után egy ronggyal kitörli az ember (most a családban máshol felültöltős van, és annak az ajtaját, gumi részeit minden mosás után áttöröljük, mert valóban, nagyon gyorsan penészedik ez is. Sajnos ez nyilván a vizes közeg hatása, nem gépfüggő).
#9 szeretném megkérdezni, hogy a szárító nem gyengíti a ruháidat?
Nem gyengíti, viszont figyelj oda melyik ruhát lehet szárítani, mert jellemzően zsugorodnak a ruhák.
Nekem számos (drága) ingem járt már pórul ...
"Felültöltősben csak itt a gyakorin is többször olvastam kérdést, hogy jaj, kinyílt a dob mosás közben."
Nagyon balfasznak kell hozzá lenni, vagy még a régi leszedős energomat volt. Balfaszok meg mindig lesznek. Magától képtelen kinyílni.
A tonnaszám belenyomott mosószertől és öblítpőtől minden gép berohad, tökmindegy elöl vagy felültöltős (palásttöltésű amúgy a rendes neve) a keverőtárcsás a felültöltős.
Magától nem is tud kinyílni, mert mosás közben lezárja magát a mechanika. Aki ezt állította, az hazudott.
Én felültöltőst vennék mindenképpen, mert kényelmesebb használni. Nem kell hajolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!