Elöl- vagy felültöltős mosógépet éri meg jobban venni egy családnak?
Olvastam, hogy a nagyobb teherbírás miatt az elöltöltős gépet ajánlják, ugyanakkor a felültöltőset több szempontból jobban dicsérik (helykihasználás, strapabíróság, stb). Különállóként lenne a fürdőszobában elhelyezve, nem nagy a ház. Árban maximum 200.000 Ft a plafon, de jó lenne 150.000 Ft-nál megállni.
Szavazást is írok ki, de nagyon örülnék szöveges válaszoknak, kifejtett véleményeknek.
Köszönöm szépen!
Pont fordítva van, a felültöltős mosógép a teherbíróbb, éppen azért mert a forgó dob mindkét oldalról tartva van.
A felültöltős kis helyigényű, van ahova mást nem is lehet betenni, viszont picike a nyílása, nehezen pakolható.
Az elöltöltős jól pakolható, kényelmes használni, a teteje is használható, legalábbis jól mutat, és bútorba el lehet rejteni.
Mindkettő jó, neked kell eldöntened hogy milyen adottságokat kell figyelembe venned, hol lesz a helye.
3. Már bocs, de mindegyik bepenészedik ha becsukod. :)
A víz meg nem áll meg a gumin, mert van rajta 3 lyuk amin lefolyik.
Pedig nem is mai gyerek a mosógépem, úgyhogy tuti ilyen már mind évek óta.
Ne őskövületekről beszélj, a kérdező vadiújat venne.
Mind a 2 ugyanúgy bírja a strapát (az ilyen megállapítások esetleg 20-30 még igazak lehettek).
Az hogy melyiket választjátok leginkább hely kérdése, ha van hely akkor inkább elöltöltős a tetejét plusz felületként lehet hasznosítani (vagy bútorba beépíteni) illetve az elöltöltősök közt találtok 8-9 kg mosókapacitást is míg felültöltősnél kb 7 kg körül van a határ (?) és lehet ez egy családnál számít.
A felültöltőset ezerszer egyszerűbb bepakolni, csak bele kell ejteni, nem borul ki, nem kell letérdelgetni. Kiveni is sokkal könnyebb.
A helyedben 2db 100eFt körüli felültöltőset vennék és melléjük egy szárítógépet. Fölöttük pedig lehet egy jó nagy fregolira teregetni amíg megy a szárító. Így szimultán mehet a színes és a fekete is, csak legyen 32A illetve ha beszarna az egyik, van tatalék gép. Vagy 2 fehér, vagy 2 fekete. Sokkal jobban kihasználható mint 1db elöltöltős luxusdög.
Az a típusú felültöltős, amit mi ismerünk, csak nálunk van, Európa ezen részén. Amerikában, Ausztráliában, de tudtommal Ázsiában és Nyugat-Európában tök mást értenek top loader washer alatt.
Emiatt az elöltöltősökből nagyobb a kínálat. Például Bosch, LG, Beko (ez utóbbi nem rossz és sok gépére ad 5 év gyári garanciát) csak elöltöltőst árul - vagyis helyesebben a mi felültöltősünket nem.
Én elöltöltős párti vagyok.
Lehet rá tenni szárítógépet. Lehet felette polc vagy szekrény, nálam törölközőszárítós radiátor van ott. Lehet pakolni a tetejére, hiszen az ajtaját kell nyitva tartani, nem a fedelét.
Jellemzően kaphatóak nagyobb méretben is. Viszont vannak keskenyek is, ha az kell.
Látod, mi történik benne, így akár hibákat is észreveszel vagy az egyes programok jellegzetességeit.
Nagyobb a betöltőnyílás is, egy nagyobb lepedőt, kabátot könnyebb benyomkodni.
Felültöltősben csak itt a gyakorin is többször olvastam kérdést, hogy jaj, kinyílt a dob mosás közben.
Ami a tartósságot illeti az egy oldalon való csapágyazás miatt....
Hallottam olyanról, hogy felültöltős is egy helyen volt csapágyazva. Talán Miele? Nem akarok hazudni.
Amíg a tartósság egy kicsit is szempont volt, addig gyártottak olyan elöltöltőseket, amelyek 20+ évig is elmentek.
Manapság egyik se tartós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!