Miért fűt gyengén a klíma? Okozhatja az alacsony (35-40%) páratartalom?
Legyengült az előző klímám, ellenőrzive és fel lett töltve hűtőközeggel, továbbra is gyenge. Ki lett cserélve a teljes csövezés, még mindig gyenge. Új klíma lett beszerelve: az is gyenge. Bármelyik klímával, bármit próbáltam, alig fűtenek, teljesen tanácstalan vagyok, a szerelők már hülyének néznek, azokkal együtt, akik nincsenek itt és nem tapasztalják, mennyire gyenge.
Nem beállítás probléma, nincs alulméretezve, kicsi a szoba, a klíma elméletben teljesen le tudja követni a szoba hőigényét, mégis 28 fokra kell állítani a 23 fok tartásához, alacsonyabb hőfokon nincs értelme járatni, nem lehet érezni a működését, csak az áramot fogyasztja. Ugyanez volt az előzővel, pedig korábban 23 foknál nem kellett magasabbra állítani, mert így már bőven meleg volt bent. A hőfokok most hihetetlen lassan emelkednek, pedig többek között a klímás fűtés gyorsaságába szerettem bele, pillanatok alatt meleget csinált.
"28 fokra kell állítani a 23 fok tartásához"
Akkor állítsd 28 fokra!
Hol méri a hőmérsékletet?
Valahová eltűnik a teljesítmény, ezt kellene megfejteni, hogy hová.
Semmibe nem tűnhet el, valahol hővé kell lennie, vagy fény, vagy mechanikai energiává.
Azt nem hinném, hogy a szoba fűtésére fordítódik, mert a hőszivattyú elmélete szerint a szobát nem az fűti, hanem a kintről "betranszformált" hő.
Lehet, hogy téged nagyon átver valami, a valós teljesítményt kellene mérni.
Meg ez a hőmérséklet-dolog is kicsit ellentmond a józan észnek. A termosztátok alapelve a negatív visszacsatolás, tehát van egy pont, ahol méri a hőfokot és azt igyekszik stabilizálni, arra szabályoz.
Kérdeztem már, hogy hol van ez a hőmérési pont és ott mennyi is a hőfok?
Előbb lemaradt az idézőjel, ezt nem én írtam:
"Valahová eltűnik a teljesítmény, ezt kellene megfejteni, hogy hová."
Meg még az jutott eszembe, hogy elvileg az okozhatná még a problémát, ha valami "rejtélyes dolog" kilopná a szobából a hőt. Kiszivárog vagy ilyesmi, de az általában észreveszi az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!