Hogy érvényes a garancia? Elég csak a gáz részét szervizesnek bekötni, vagy a villanysütő részét is szervizesnek kell, hogy éljen a +2 év garancia?
Rendeltem egy kombinált gorenje tűzhelyet,a napokban fog érkezni,3 év jótállás van rá,1 év kötelező 2 pedig akkor,ha szakszervizes üzemeli be.
Elég csak a gáz részét szervizesnek bekötni,vagy a villanysütő részét is szervizesnek kell,hogy éljen a +2 év garancia?
(Nem tippekre vagyok kíváncsi,hanem konkrét dolgokra,köszönöm.)
A használati szerint a tűzhely hátuljába jell bekötni a 3 eres vezetéket.
És ha ennek bekötése nem garancia feltétel,akkor nem hívok ezért még egy szerelőt.
Ööö... bocs, akkor ez kicsit más, mint a miénk.
Nálunk simán ott volt a fixre bekötött zsinór (nem háromfázisos) a Zanussi sütő hátán, és be kellett dugni a konnektorba.
Egy Gorenje PDF gépkönyvből és a Gorenje honlapjáról kiolvastam a megoldást.
Viszont a készülék típusát nem adtad meg, így azt nekem kellett tippelni.
Tippet pedig nem írhatok ide, mert megtiltottad.
Ördögi kör.
Tipus nélkül sem kell tippelni,írtam: felül gáz,alul elektromos.
Amúgy Gorenje K5352XF
Ezt én is megtudtam a gyártó oldaláról:
A gázüzemű készülékek esetében az önként vállalt, szerződéses jótállás előfeltétele, hogy a készülék az üzembehelyezés helye szerinti megyére vonatkozóan a jótállási jegyen feltüntetett márkaszervizek egyike által kerüljön üzembehelyezésre.
De arra vagyok kíváncsi,hogy villanysütő részét is nekik kell-e?
6.
A kérdésem az volt,hogy akkor is él-e a +2 év garancia ha a sütő részét nem szakember köti be.
A kérdésemből értelemszerűen kiderül,hogy a gaz részéhez a megadott szakembert szeretném hívni.
A ház nemrég lett ujravezetekelve 2,5-ös megy a tuzhelyhez,fi relé is van.
A Sütőt a könyv szerint 2 es 1 fázisra lehet kötni, jelen helyzetben 1 fázisról fog üzemelni,a könyvben tisztán és érthetően van ábrázolva a bekötés,nem fog kifogni rajtam.
Szóval ha az nem garanciális feltétel akkor nem hívok hozza szerelőt!
Az általam olvasottak arra mutattak, hogy a két szakma ugyan két szakembert kíván, kivéve a hivatalos szervizpartner esetében, akik egy kalap (vagy munkavédelmi sapka) alatt elrendezik a dolgot:
8. Köszönöm,úgy értelmeztem,hogy az elektromos részéhez csak javasolják a szakembert,de nem garanciális feltétel.
Az viszont azért durva,hogy Nagykanizsához legközelebb 60km-re van a legközelebbi gorenje szerviz,szép kis pénz elkérnek majd gáz cső racsavarozasert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!