Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Biztonsági, anyagi és költsége...

Biztonsági, anyagi és költségek szempontjából szerintetek a gáz vagy indukciós tűzhely éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Új tűzhelyet készülök venni lassan, de nagyon nagy a szórás, azt veszem észre ki erre ki arra esküszik, de gondolom létezik olyan aki már utánajárt, hogy melyik éri meg reálisan jobban ár-érték arányban.

Melyikkel lehet 'olcsóbban' kijönni havi szinten, melyik megbízhatóbb és blabla.

2020. jan. 13. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Indukciós
2020. jan. 13. 10:35
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Indukciós főzőlap elektronikáját javítottam már, valahogy nem nézem ki belőle az a megbízhatóságot, tartósságot, mint egy ahhoz képest primitív szerkezetű gáztűzhelyből.

Meg esetleg az edénykészletet is frissíteni kell.

2020. jan. 13. 10:44
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Indukciós jobb, viszont arra külön hálózatot kell kiépíteni ami a biztosítékszekrényből indul ki és csak az indukciós főzőlap megy rajta direktbe és semmi más egyéb fogyasztónak nincs keresni valója azon az ágon. Ne úgy használd hogy bedugod a konnektorba és nyomod neki mert hosszútávon nem is biztonságos plusz a lakás áramhálózata sem fogja ezt megköszönni. Gáznál biztonságosabb, költségek szempontjából nagyjából ugyan annyi.

A másik dolog ami szerintem hátrány hogy nem mindegy milyen edényeket használsz mert a régi zománcos lábasokat meg egyéb fazekakat amit gázon használtál azt indukcióson elfelejtheted. Én a gázt azért nem köttettem ki meg azért van meg a gáztűzhelyem mert nekem vannak nagy kondérjaim is meg mi szoktunk eltenni lecsót télire meg sok mindent nagyban főzünk meg és lefagyasszuk hogy nekünk az indukciós erre a feladatra alkalmatlannak bizonyul leginkább az edények miatt. Azokat kidobni nem akarjuk meg odaadni sem mert jó a háznál és mi addig nem dobjuk ki a gáztűzhelyet ameddig működő képes és biztonságos, csak ritkában használjuk. Ha 1-1 napokra főzünk arra megfelel az indukciós az arra való edényekkel hibátlanul üzemel. Gáztűzhelyünk sütője is gázos na az már hulladék, arra vettünk külön villanysütőt és akkor amikor annak kiépítettük a hálózatát akkor jött az hogy legyen indukciós főzőlapunk is, és akkor 2 külön ágat építettünk ki ha már úgy is vésni meg fúrni kellett akkor legyen meg az is ne kelljen többször dolgozni ezzel sem.

4/13 anonim ***** válasza:
100%
Legolcsóbb a gáz kilowattóra ára. A villanyon belül meg az indukciós az effektívebb, de arra meg nem lehet minden xar lábost rárakni.
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Viszont a gáz biztinsági szempontból nem a legjobb, pl németeknél nem is nagyon kapni már.
2020. jan. 13. 10:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

" a gáz biztinsági szempontból nem a legjobb"

Az elmúlt 20 évből nem emlékszem a távhálózatba fixen és szabályosan bekötött gáztűzhely miatti balesetre. A szén-monoxid mérgezések és gázrobbanások kizárólag a kazánok miatt történtek.

Ellenben 10-ből 9 villanytűzhelynél találni szabálytalanságot, szabálytalan vezeték toldások, alulméretezett kábelek, konnektoros működtetés miatt. Az esetek többségében nem védi ÉV relé sem a felhasználót.

Anyagi szempontból egyértelműen a gáz az olcsóbb.

2020. jan. 13. 11:22
 7/13 anonim ***** válasza:
25%

"Melyikkel lehet 'olcsóbban' kijönni havi szinten,"

Gáz.

Ár-értékben is.

És kevesebbet romlik el mint az elektromos.

Ha van gáz cső, akkor használd ki.

Ha van az elektromos sütőnek kiépítve megfelelő vezték, akkor indukcióst vegyél.

2020. jan. 13. 11:38
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

“ Ellenben 10-ből 9 villanytűzhelynél találni szabálytalanságot, szabálytalan vezeték toldások, alulméretezett kábelek, konnektoros működtetés miatt. ”

Amikor egy autómárka biztonságosságáról beszélünk, akkor sem azt vesszük figyelembe, hogy mi van, ha lakatos józsi elfelejtette meghúzni a kereket.

Kókányolt villanyt a kókányolt gázzal kell összehasonlítani. Mac a gázt azért nem kókányolják, mert normál ember fosik tőle, a villanytól nem annyira.

2020. jan. 13. 13:02
 9/13 Garott ***** válasza:
100%
Mindenképpen gáz. Azonban ha sütőt is akarsz rendszeresen használni akkor kombi gáz, mert szerintem a gázos sütők szörnyűek. Vagy a gáznál valami komolyabb, mert nagyon hiányozhatnak olyan funkciók, mint a felülről sütés, grill meg hasonlók.
2020. jan. 15. 15:53
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

A következő konyhámban nem lesz sütő. Idejétmúlt eszköz. Amióta van egy ilyen fritőzöm, a sütőt be se kapcsoltam: [link]

Amikor meghozta a futár a gépet, a feleségem azt mondta: szép, szép, de minek? Ő mindent megcsinál a rendes tűzhelyen sokkal jobban.

Ennek már vagy másfél éve, és azóta a melegszendvics az egyetlen, ami miatt bekapcsolta a hagyományos sütőt (amúgy gázos van nekünk). Még a pizzát is a fenti kütyüben süti.

Amúgy a villanyos jobb. Kiszámíthatóbb, megbízhatóbb, nem cseszi szét az edényeket. Ha átépítjük a konyhát, kivezetettetem a gázt a lakásból, felesleges kockázati forrás, azon túl, hogy a gázcső még el is rondítja a lakást (csak ugye már megszoktuk gyerekkorunk óta, hogy ez a normális).

2020. jan. 21. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!