Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha klímával fűtök akkor...

Ha klímával fűtök akkor hogyan állítsam be a klíma lapátját? Teljesen felfelé kell beállítani a lapátját vagy teljesen le?

Figyelt kérdés
Hogyan fűti át a lakást ?

2019. nov. 30. 15:59
 1/4 Szirty ***** válasza:
100%

Ha a "lapát" alatt azt a légterelőt érted ami a kilépő levegőt tereli, akkor teljesen lefele, mivel a meleg felfele száll, és a klíma beltéri rendszerint magasan van.

Így egyenletesebben keveredik a levegő, kisebb lesz a plafon és a padló közelében a hőmérséklet különbség.

Más kérdés hogy ha így pont rád fújja a levegőt és ez zavar akkor állítsd úgy hogy ne zavarjon.

2019. nov. 30. 16:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen azt értettem. Akkor teljesem lefelé . Oké értettem. Nem fújja rám mert nekem a folyosón van én meg szobában alszom.
2019. nov. 30. 16:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fűtésre kapcsolva nem kell állítanod sehogy. Beáll magától lefelé.
2019. nov. 30. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Fizika, a hideg lefelé száll, ezért hűtésnél teljesen felfelé kell állítani, a meleg felfelé száll, ezért teljesen lefelé kell állítani. Ez az elmélet. A gyakorlatban hűtésnél a teljesen fel jött be a legjobban, fűtésnél viszont nem állítom teljesen lefelé a terelőlapátot, mert az csak a klíma közelében csinál meleget, nem terjed el úgy, mintha egy kicsit előre és lefelé állítanám. Nagyobb helyiséget szerintem sokkal nehezebb teljesen lefelé állított terelőlapáttal egyenlő hőfokra fűteni. Még egy kisebb helyiségben is komfortosabb, ha nem teljesen lefelé fúj maga alá, hanem egy picit magától elfelé is.
2019. nov. 30. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!