Opel Astra H - hogyan tudom beállítani, hogy fűtéskor NE a klímával fűtsön, csak simán a ventillátorral?
Még nem sikerült teljesen kiismerni a műszerezettséget. Reggeli indításkor, mikor a fűtést bekapcsolom, egyből indul a klíma, meg is rándul a motor.
Nekem elég lenne simán a ventillátor, mert ilyenkor erőtlenebb a motor, és többet is fogyaszt, de hogyan tudom kiiktatni a klímát?
Kapcsold ki a klímakompresszort!
Az alsó középső nagy tekerőt nyomd meg és a menüben vedd ki az X-et a klímánál! Utána ha innen kilépkedtél a kijelzőn az alsó sorban ahol a hőfokot és a klíma dolgait írja ki, Eco felirat jelenik meg. Ekkor ki van kapcsolva a klíma.
Köszönöm a válaszokat, külön Neked kedves köpéső, sikerült!
Utolsó: igen, parátlanításra szolgál, de télen én feleslegesnek tartom. Többet is eszik, illetve hidegen amúgy sem jó nagyon pörgetni, a klíma meg még plusz terhelést is ad(na) neki. A jó öreg F Astrámna sem volt klíma, tökig állított szélvédőre fújással hamar levitte a párát, nekem annyi tökéletesn elég. :)
Szívesen. :)
Az "Auto" gomb, ha be van nyomva és világít rajta a led, akkor a hőfokon kívül ő állítgat mindent. Befúvás irányát, erősségét. Nálam 99%-ban erre van állítva.
Nyáron pl a fölhevült autóban nagyon erősen kezd el fújni, hogy minél gyorsabban lehűtse. Aztán szépen fokozatosan visszavesz. De ez igaz fűtési üzemben is.
A klímát én sem használom a téli időszakban. Párásodás így sem nagyon jellemző szerencsére. Talán csak esős időben fordul elő, mikor vizes ruhával szállok be a kocsiba. De olyankor a befúvás irányát a középső alsó tekerővel átállítom csak szélvédőre (Auto gomb ledje ilyenkor kikapcsol) és hamar lefújja. Utána visszanyomom "Auto"-ra.
A klímával kapcsolatban még csak annyit, hogy ahogy a kezelési útmutató is írja, rövid időre érdemes időnként télen is bekapcsolni. Én pl havonta egyszer szoktam pár percre. Ennyi elég. Ugyanis a hűtőközegben lévő olaj "keni" a klímarendszer tömítéseit is. Ezért szükséges, hogy időnként megforduljon a közeg a rendszerben. Így a tömítések nem száradnak ki, nem repedeznek ki és sokáig gáztömörek maradnak.
Meg vagyok vele elégedve. 7 éve vagyok H Astra tulaj. Bár épp most vettem új autót. Vagy e hét végén vagy jövő hét elején helyezik forgalomba és hozhatom el. Egy K Astrát.
A H-t úgy volt hogy eladom, ha megjön az új autó. De most úgy vagyok vele, hogy nem egy hatalmas költség a fenntartása, hibátlanul teszi a dolgát, ezért marad második autónak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!