Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Megéri bringás gps-t beszerezn...

Megéri bringás gps-t beszerezni, vagy ez kiváltható mobilos alkalmazásokkal is?

Figyelt kérdés
Telefonon a komoot-ot használtam nettel, és bármikor ránéztem, hogy jó úton járok-e, sosem az én helyzetemet jelenítette meg. Persze lehet, hogy valahogy beállítottam egy másik helyet, hogy azt jelenítse meg. Kipróbáltam kb. mindegyik gps-es appot, és nézegettem róluk videót, de még egy nyamvadt útvonalat sem tudtam megrajzolni, hogy azon végig vezethessen. Nem ástam bele magamat túlságosan mélybe. Gyanítom, hogy lett volna lehetőség útvonalat tervezni, de nekem túlságosan bonyolult és körülményes volt ezzel foglalkozni. Velem van a baj? Mindenesetre vettem egy mio cyclo discover-t, a szoftverével könnyen lehet útvonalat rajzolni, és hangutasításokkal végig vezet a megadott úton. Ilyet tudnak a mobilos appok? Egyébként csak ritkán veszek mobilnetet, anélkül pedig a gps-nek is kell idő, amíg a mobilon betölti a pozíciómat.
ma 03:28
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Google mapsnek van biciklis módja is, csak szólok :P
ma 04:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem éri meg ilyent venni. Az olcsóbbak amúgy is csak "csiganyálat" rajzolnak a kijelzőre, és útvonalat is a telefonon kell tervezni hozzá.

Telefonnál viszont az a baj,hogy tönkreteszi a kameráját a rázkódás, tehát kormányra nem szerencsés tenni. Ha nagyon sportember vagy max akkor érdemes ilyenre költeni, mert ezeknek az akkuja azért többet kibír mint a telefoné,illetve ha jol emlekszem,akkor a Garmin tud vészjelzést is adni, ha úgy értékeli, hogy elestél. Persze ehhez kell net.

Nekem Bryton aero 60-as volt, de alig használtam.

ma 06:26
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Telefonon sem nehezebb az útvonal tervezés, mint GPS készüléken. Én szeretem az önálló GPS-eket, vannak is nekem régebbiek, de már nem vennék, felesleges plusz pénz, a telefonra van ilyen alkalmazás, ráadásul napra kész. Abban jártas nem vagyok, hogy offline melyik tud működni rendesen, de tuti van.
ma 06:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem éri meg.

Egy levetett, kiszuperált okostelefon tökéletes erre a célra.

ma 08:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyire távolodsz el a legutolsó konnektortól, és mennyi tartalék akksit akarsz cipelni.

A túra/kerékpár gps-ek nem csak pár óráig fogják jelezni, merre jársz, ellnetétben a telefonokkal. Egy pár napos túrára a telefon már nem jó megoldás. De már egy egész napos tekerés is több, mint amire a mobilos appokat kitalálták.

ma 08:58
 6/6 A kérdező kommentje:

1.: Gyalog is sokat túrázok, és ebben van gyalogos mód is.

Na de szerintetek mi az a maximum összeg, amennyit megér? Eléggé akciósan vettem.

ma 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!