Taposó pedálhoz nem érdemes bringás cipőt vásárolni?
Figyelt kérdés
Taposó pedált használok mert nekem tetszik.
Viszont nem tudom hogy vegyek e hozzá egy olyan bringás cipőt amihez stoplit lehet szerelni? Nyilván stopli nélkül használnám.
Vagy a taposó pedálhoz csak gumis talpú utcai cipő való?
aug. 26. 21:00
1/7 anonim válasza:
Így van, olyan cipőt keress ami elég merev és nem puha a talpa.
aug. 26. 21:25
2/7 anonim válasza:
Neked nyilván nem szempont, hogy legyen rajta a stoplinak rögzítés. Léteznek taposó pedálhoz is cipők, pl. Five Ten Freerider vagy Giro Tracer 2. Én ilyesmit vennék a helyedben.
Ha SPD-set veszel, akkor olyat nézz szerintem, aminek hasonló, flat pedálhoz is alkalmas talpa van, mint pl. a Giro Clutch 2. De az SPD miatt mindegyiknek lesz egy süllyesztett rész a talpán, ami nem fekszik fel, így szerintem nem ideális megoldás.
aug. 26. 21:42
3/7 anonim válasza:
Attól függ mennyit használod és csak ezért akarsz-e venni egy cipőt. Mert egyébként felesleges. Ugyanúgy tudod tekerni akármilyen cipőben, különbséget nem fogsz érezni.
aug. 26. 23:07
4/7 anonim válasza:
Ha közlekedésre,vagy gurulgatásra használod akkor felesleges.
Ha montizol akkor majdnem olyan fontos egy jó cipő mint a sisak
aug. 27. 10:22
5/7 anonim válasza:
Lehet kapni olyan bringás cipőt, aminek kemény, recés gumitalpa van, tud fogadni stoplit, de anélkül is használható. Szerintem a keménytalpú cipő taposópedálnál is javítja a pedálozás hatékonyságát, de ha kicsit is kacsintgatsz a teljesítményorientált bringázás felé, akkor tanulj meg pedálkötésben tekerni, hidd el, egy teljesen új világ nyílik meg!
aug. 27. 16:04
6/7 anonim válasza:
Nekem külön flat pedálhoz való cipőm van, nagyon kényelmes benne a tekerés. A lényeg az, hogy jó merev legyen a talpa.
aug. 27. 17:17
7/7 tothp válasza:
Egy merevebb talpú trekking cipő megteszi. Sima taposós pedálnál leginkább arra kell figyelni, hogy a cipő ne csúszzon rajta. Lehetőleg vizesen se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!