Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mièrt sötétednek be a kèpek...

Mièrt sötétednek be a kèpek ha rárakom a fényképezőről a laptopra?

Figyelt kérdés
Nikon d3200 fényképezőm van, a fényképezőn semmi baja a képeknek, meg maga a fènyképező is működik de ha rárakom a laptopra és megnyitom akkor besötétedik. Próbàltam másik 2 laptopra is, akkor is. Hasznàltan vettem a fènykèpezöt, az elejèben nem is raktam fel a gépre csak ugye fénykèpeztem h gyakoroljam, aztán vettem észre, mit lehet vele tenni? Igy nagyon hasznàlni se tudom :(
2019. márc. 5. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

Na, itt van valami:

"Az Active D-Lighting lehet egy fő gyanusított, mert az szándékosan alexpózik a csúcsfények védelmére, csak a gyári Nikon programok ezt automatikusan helyrehúzzák - míg egy idegen feldolgozószoftver természetesen nem, hiszen abból kompletten hiányzik ez a funkció."

Azt gyanítom egyébként, de csak a hozzá nem értés magabiztosságával, hogy a libraryban a raw-ba beágyazott kis jpg-t jeleníti meg.

Ha nem abban nézted, de van irfanview-d, vagy nem sajnálsz rá 3 percet letölteni és telepíteni, akkor abban is megnézhetnéd, egy pár éver már meg tudják jeleníteni a rar-t is rendes képként.

2019. márc. 5. 22:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Gyári reset, aztán lőj egy képet RAW+JPEG-ben úgy, hogy a fényképezőgép kijelzőjén jól nézzen ki. Ha ezután átteszed számítógépre, akkor a JPEG-et megnyitva hasonlónak kellene látnod. Ha nem így van és gépen drasztikusan sötétebb a kép, akkor szvsz túl világosra van állítva a fényképezőgép kijelzője és "csal".
2019. márc. 6. 00:46
 13/14 anonim ***** válasza:
RawTherapee ingyenes, és jól kezelhető, sokrétű program. Miért kell mindenkinek a CameraRaw-ot használni?
2019. márc. 6. 18:30
 14/14 anonim ***** válasza:
A Camera RAW-ot megkapod a Photoshop mellé, talán ezért. Én viszont azt nem értem, hogy ha fotózástechnikai hiba van a háttérben, akkor miért utólag kellene helyreigazítania a képét. Miféle gyakorlat ez?
2019. márc. 6. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!