Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mièrt sötétednek be a kèpek...

Mièrt sötétednek be a kèpek ha rárakom a fényképezőről a laptopra?

Figyelt kérdés
Nikon d3200 fényképezőm van, a fényképezőn semmi baja a képeknek, meg maga a fènyképező is működik de ha rárakom a laptopra és megnyitom akkor besötétedik. Próbàltam másik 2 laptopra is, akkor is. Hasznàltan vettem a fènykèpezöt, az elejèben nem is raktam fel a gépre csak ugye fénykèpeztem h gyakoroljam, aztán vettem észre, mit lehet vele tenni? Igy nagyon hasznàlni se tudom :(
2019. márc. 5. 15:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nyers kép vagy tömörített? Ha RAW-ban (vagy a márkának megfelelő de nyers formátumban - az eredmény minden, csak nem .jpg) fényképezel, akkor azt feltöltés után még fel tudod/ajánlott dolgozni. A nyers kép lényege, hogy a kép expozíciós tulajdonságait még erősen befolyásolhatod, és csak a szerkesztési művelet végén mented el a kész képet.
2019. márc. 5. 16:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Mindig Raw-ban fènyképezek. Igen, talàn tudom szerkeszteni de ez sokkal több munka meg eleve idegesítő hogy ilyen, valami nem oké vele. Felrakom a gépre, megnyitom a képet, kb 1 másodpercig jó aztán teljesen elsötétül, ez nem tudom miért van.
2019. márc. 5. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:

A fényképezőn egy másik előnézetet látsz, azokkal az expóbeállításokkal amivel csináltad. A raw formátum a gépen megnézve viszont az mutatja képnéző programnak, hogy ott van benne minden lehetséges beállítás, de nincs beállítva véglegesre egyik sem - talán a képnéző program sem tudja értelmezni, és nem ad megfelelő értéket az expozíciónak, így lehúzódnak az értékek és bebukik a kép. A raw igényli az utómunkát, ahol vissza tudod húzni vagy beállítani az értékeket megfelelő programokkal (legyen az csak egy automatikus kontraszt/gamma/színegyensúly/színhő/telítettség/fényerő).

Két lehetőség:

- vagy jpg-ben fotózol, de akkor az utómunka lehetőségei erősen beszűkülnek, viszont azt látod a gépre feltéve egyből, amit a fényképezővel beállítottál

- vagy raw-ban fotózol, és a képbe belekerül a javítások lehetősége, de akkor viszont foglalkozni kell az utómunkával

2019. márc. 5. 17:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Èrtelek! Tehàt akkor ilyennek is kell lennie a képnek ugye? Èn azt hittem hogy valami baja van a fènyképezőgépnek hogy igy besötètül, mert erről sehol nem olvastam, azt hittem olyannak kell lennie mint amit làtok. Köszönöm a válaszod!
2019. márc. 5. 17:59
 5/14 repulo ***** válasza:
Lehet rosszúl emlékszem, de mintha tudna egyszerre is menteni raw-ban és jpeg-ben a gép, csak sok helyet foglal.
2019. márc. 5. 18:01
 6/14 anonim ***** válasza:

" kb 1 másodpercig jó aztán teljesen elsötétül,"

Ismerős. Bár nálam lila lett minden kép.

Már nem tudom, hogy melyik ingyenes raw szerkesztő programot használtam. A lényeg az volt, hogy valamit elállítottam és ezután az összes kép amit később megnyitottam, szintén lila lett. Valamelyik szűrőt kapcsolhattam be és állíthattam el.

2019. márc. 5. 19:57
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: mèg a fènyképezőn àllítottad el vagy már a gépen? Nem tudom h javítsam meg :(
2019. márc. 5. 20:26
 8/14 anonim ***** válasza:
A raw (kép?) szerkesztő programban.
2019. márc. 5. 20:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Számítógépes problémákat nem oldanak meg, hanem megkerülnek. :)

Kérdés, miben sötétedik el a képed, egy képnézegetőben vagy egy raw feldolgozóban?

2019. márc. 5. 22:08
 10/14 A kérdező kommentje:
Hàt ez is érdekes. Képnézegetőben is, de lightroomban is. Library részben nem, Develop részben igen.
2019. márc. 5. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!