Mi a véleményetek a kialakítandó IP kameraszettemről? Bővebben lent!
Ki szeretnék alakítani egy később bővíthető, kültéri IP kamerarendszert!
Kamerának 6db. Hikvision DS-2CD2020F-I ( [link] vagy 6db. Hikvision DS-2CD2120F-I ( [link] esetleg vegyesen gondoltam. A megtáplálásukról egy TP-Link TL-SF1008P 10/100Mbps 8 portos POE switch ( [link] gondoskodna, a videót pedig Hikvision DS-7616NI-K2 NVR-rel ( [link] rögzíteném (2Tb-os külső HDD-ra).
A kérdéseim a következőek volnának:
1. A két kameratipus között mi a különbség, mi alapján válasszak?
2. NVR-t jót választottam, Hikvision NVR és Hikvision NVR közt mi lehet a különbség (16 csatorna fontos számomra, kicsivel drágább a 8 csatornástól, de még bőven bővíthető)?
3. CAT5e UTP kábel egyenlőre bőven elég, de érdemes drágábbat venni, gondolva a jövőben várható fejlődésre?
4. Ezek az NVR-ek vajon mennyire lehetnek kompatibilisek a kínai ONVIF IP kamerákkal?
Esetleg volna bármi ötletetek? Minden érdekel!
A hdd-t belőre szokás tenni, lehet kettőt is, a 2TB kevés.
Kameránál EXIR Led-es kamerákat érdemes választani, ha fenn áll az hogy jármű fénye belevilágíthat, ezek (úgy tudom) tudják azt kompenzálni.
A két kamerád kb, azonos..
"Hikvision NVR és Hikvision NVR " hát ez így.. teljesen uaz, nem?
A te itteni rögzítőd a H265-ös kódolást támogatja.
Kábelnél tök mindegy, később is vehetel.
Onvif rendszer, az a bökkenő szokott elő állni hogy a mozgásérzékelése nem működik, de más igen.
Köszönöm a hozzászólást!
Azt nem tudtam, hogy a HDD-t bele kell rakni az NVR-be, akkor ezen majd így gondolkozok!
A két általam belinkelt kamera helyet válasszam mondjuk ezt a kettőt: Hikvision DS-2CD1021-I ( [link] vagy Hikvision DS-2CD1321-I ( [link]
A 2-2 kamera mindkét esetben nagyjából egyforma, a különbség köztük az, hogy az egyik bullet a másik dome kialakítású. A kérdésem arra irányult, hogy melyiket célszerű választani és miért (bullet vagy dome)?
NVR és NVR közt mi a különbség? Van pl. a Hikvision DS-7616NI-K2 NVR ( [link] vagy a Hikvision DS-7616NI-E1/A NVR ( [link] mindkettő 16 csatornás Hikvision NVR, érdemes a drágábbat választani, vagy az olcsóbb is ugyanúgy megfelelhet, mi lehet a különbség?
A K2-es fejlettebb, jobb, és H-265ös.
Bullet vagy doom, ezt neked kell eldönteni, egyik feltűnőbb másik kevésbé.
Ez 2MP és Exir: Hikvision DS-2CE16D8T-IT3E
Ebből a kamarából olyan lenne jó ami varifókális, azért hogy a fókuszt te magnak ahogy kell be tudd állítani.
Nézni kell a látószöget is, a szűkebbek messzebb visznek el ugye, azok inkább megfigyelésre valók, míg a szélesebb látószögűeknél nem igazán, ott közeli mozgásra koncentrálunk.
A két másik kamera egyik se "Exir" de attól persze jók.
Egyébként nyilván a H-265-ös kódolást úgy tudja, ha a kamod is olyan, ez a kódolás kisebb terjedelmet ad és szebb vmivel a kép.
Tehát utcára érdemesebb az exirest, és varifókálisat, de ha nem varis az se baj.
A 2MPix-el az a minimum felbontás, nekem 4-es van az utcára nézve, de 3-masba van, az is elég.
Ma ezeket a nagyobb felbontásúakat is jó és kedvező áron meg tudja bárki venni.
Ezzel a Hikvision DS-2CE16D8T-IT3E kamerával az a bajom, hogy nem IP! Csak IP kamerákból szeretném kiépíteni a rendszert, azokból is olyannal, amalyek PoE switch-el megtáplálhatóak. Azt szeretném, hogy csak egy szál UTP kábel legyen a kamera és switch közt (padláson), semmiképp ne kelljen kábelt húzni a rögzítőig.
A Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 ( [link] tűnik még jó választásnak, de ennek 6 mm-es az otikája, én pedig azt szeretném, hogy nagy legyen a kamera látószöge. Max. 15-20 m-re kellene ellátni, viszont jó lenne, ha belátott terület már a kamerától kezdődne.
(Az-az igazság, hogy ezt az egészet az drágítja meg, hogy IP rendszerben gondolkodom. Lehet, hogy a padláson inkább egy DVR-t kellene elhelyeznem és odabefuttatni a kamerák koax illetve tápvezetékét? A DVR bírná a padláson uralkodó nyári meleget?))
A H-265 -öt igazából egyik általam linkelt kamera sem tudja, ennek ellenére valószínűleg már érdemesebb lenne +10.000 Ft-ért az újabb NVR-t megvennem.
Ja, elnéztem tényleg! Ez nem IP..
[link] de ez nem olcsó.
Elbírja mert van aktív hűtése, meg oda tenni jó ötlet.
A rögzítőből a K2-eset venném egyértelmű.
Meg kell nyilván egy ups is mellé, szinuszos, az jobb.
Ha lejár a gari a csipszet bordáját leveheted és tehetsz rá nagyobbat, csak nem szokott könnyen lejönni mert rá ragasztják, és érzék meg óvatosság kell leszedni!
Az utolsó kamera tényleg fényévekkel(!) komolyabb az általam említettnél, ráadásul az eBay-en elég korrekt áron beszerezhető ( [link] én egyenlőre mégsem szeretnék ennyit költeni egy kamerára.
Valószínűleg mégis maradok a megálmodott full IP rendszernél!
Köszönöm a segítő hozzászólást!
Ui. Tényleg eszméletlen jó kamera, főleg az eBay-es 42.000 Ft-ért!
Én szerintem belevágnék, ha ilyet szeretnék venni. Eddig egyszer voltam vak, PTZ-s kamerát vettem pont, egy olyan eladótól, akinek még egy adásvétele sem volt. Nagyon olcsón adta és bedőltem neki. Másnap vettem csak észre, akkor rájöttem, hogy behúztak a csőbe. Kb. 10.000 Ft-ot fizettem ki. Úgy voltam vele, most legalább kipróbálom, mit lehet tenni, ha átvernek. Kivártam a kb. 40 napot, aztán jelentettem, hogy nem kaptam meg a terméket. Már másnap visszautalták a pénzem.
Az előbb egy USA FIRMWARE-s változatot linkeltem hirtelen, jobban megnézve, inkább ezt választanám ( [link] bár lehet, hogy mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!