Szerintetek milyen DSLR gépet vegyek?
Kezdő hobbifotós vagyok. Eddig egy canon 1300 d gépem volt de kinőttem. Nézegettem pár gépet . Ami tetszik az a canon 77d . De mellette néztem a nikonokat is pl : 7100d és 7200d. Leginkább a canon tetszik az ára miatt. Portrézásra szeretném használni a gépet. Ha pl canont veszem akkor szeretnék mellé mindenképp egy fix 50 mm 1.8 objektívet és egy "mindenes" objektívet pl 18-55.
Vagy esetleg tud valaki ilyen ár kategóriában más alternatívát is ?
Hát igazából szerintem ne gondold túl, én mondjuk rühellem a robosztus gépeket, ezért is kedvelem a milc-et de hallottam már, hogy van aki meg erre izgul, szóval ezt is ell kell fogadnom valahol mint szempontot.
Főleg, hogy ha fontos az ár, akkor a dslr most jó vétel lehet.
Én telefonnal és egy sony a7rIII-vel fotózok most.
Ami papírforma szerint abszolut két véglet.
Előtte egy közel fele ilyen drága géppel dolgoztam, és bevallom voltak rendesen elvárásaim mikor tavaly megvettem, mégis csak egy csúcsmodell.
Számomra nagyon fontos a jó képminőség, és a manuális beállítások elérhetősége.
Ezeket tulajdonképp meg is kaptam, ehhez képest, megmondom őszintén mégsem adott annyit a fotózáshos mint amennyit vártam tőle.
Sok mindent fel lehet róni, hogy nem használom ki eléggé a gép képességeit vagy csak nem fotózok eleget, de én most értettem meg igazán, mennyire nem gépfüggő hogy jó fotókat csináljon az ember, egyszerűen nem ad hozzá annyit.
Úgyhogy ma már tuti lazábban kezelném ezt a kérdést, ezért mondom ne görcsöld túl.
(Am előtte én is azt éreztem, hogy nagyon kinőttem már a korábbi gépem.) Közben rászoktam a mobilfotózásra és meg kell hagyni, a gép képessége ugyan keveseb, de sokkal többet kapok a fotózás élményéből, ma már jobban preferálom ezt. (Pedig előtte imádtam babrálni a beállításokkal, és kihozni a maximumot, de ma már nem ezen van a hangsúly).
Ha milc akkor sony, de a leírásod alapján nem javaslom még ezt a vonalat, te szerintem egy dslr-es arc vagy egyelőre.
Ne az árat nézd, hanem hogy melyiket tudnád jobban használni.
Én szeretem, hogy nagy, kézreáll, stabilan meg tudom markolni, van igazi (nem elektromos) keresője.
Tehát én DSLR párti vagyok.
Nekem a 200D is túl kicsi, de az lett az új gép (sérült helyett), mert pénztárca vs. gép tudása versenyben ő nyert, 800D drága, 2000D kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!