Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Diavetítő üvegek bázistávolság...

Diavetítő üvegek bázistávolsága azonos, vagy a fókusztávolságtól függ, milyen messze kell lennie a szenzortól?

Figyelt kérdés
Pl. Soligor 75mm f3.5, akkor 75mm-re kell legyen a szenzortól a hátsó lencse, vagy van a 110mm-es, akkor ugyanez a történet? Nem csak makróra használnám, hanem rendes, végleten pontos képekre is.
2018. aug. 20. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
56%
Ha "normálobjektív" felépítésű, akkor a fősík valahol az objektív testében van, ránézésre nem megállapítható. Vetítsd ki vele a Nap fényét élesre és mérj le a vetített képtől 75 mm-t, ott van a fősík. Ha fotózni akarsz vele, akkor ebben a helyzetben lesz a végtelenre élesített.
2018. aug. 20. 23:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Konkrétan egy Leica Hektor 85mm f2.8 érdekelne, mert nem mindegy hogy adaptálom.

Gondoltam egy micro 4/3 - Canon rekeszes adapterre + Canon m42 átalakító + harmonika kihuzat, aztán egy objektívsapkába befogatni az említett lencsét.

Vagy, vékony micro 4/3 m42 adapter + nem tudom milyen méretű helicoid + szintén obi sapka megfúrva.

Melyik lenne a jobb választás, hogy kapjak végtelenben is éles képet + ha lehet rekesz is legyen.

2018. aug. 25. 09:56
 3/3 A kérdező kommentje:
*obi sapka helyett vázsapkára gondoltam...
2018. aug. 25. 09:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!