Miért rosszak a képeim?

Figyelt kérdés

Huawei okostelefonnal készültek. Arra lennék kíváncsi, hogy vmilyen beállítással jobbak lehetnének-e.

Nem kell csúcsminőség, csak felraknám az blogomba, meg talán az instára.

Vhogy mások képei sokkal tisztábbak, élesebbek.

[link]

[link]

2018. aug. 12. 14:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

Én sem értem, miért kellett #5-nek neki menni, holott megfontolandóakat írt. Az nem lehet kifogás, hogy "instára kell", oda is elfér az igényes, átgondolt tartalom. :)

Amúgy technikailag én sem látok rajta sok kivetni valót főleg, hogy mobillal készültek. Sőt, pont azt néztem, hogy a második képen milyen szinten mérsékelve van a CA.

Mivel fényképezésről beszélünk, érdemes lesz a fényeket is figyelembe venni. Ilyenkor nyáron hétágra süt a nap, ND-filter nélkül kb. minden napsütötte rész ki lesz égve a képen. Nézz utána a "kékóra" és "aranyóra" fogalmaknak, és ezekben az időkben fotózgass.

Szerkesztőprogramok: Adobe PS, LR, vagy ha nem akarsz annyit molyolni, akkor FastStone Image Viewer, ezekkel is fel tudod még húzni utólag a minőséget.

2018. aug. 12. 17:31
 12/15 anonim ***** válasza:
48%

Én meg azt nem értem, mit nem értetek. :D

Feltett egy kérdést, hogy miért nem jók a képei technikailag. Ehhez lőtt két próbát a vakvilágba. Erre megkapta, hogy a kompozíció pocsék. :D

Az lenen csoda, ha vaktában lőtt képnél egy Picasso-díjas kép sikerült volna, ami egyszerre szólna az anyaság szentségéről és a globális felmelegedés réméről.

2018. aug. 12. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Sztrogoff (2018.08.12 20:29): A képnek csak egy kisebb része a "technika" a másik része a kompozíció. Valószínűleg a kérdezőnek is a kompozicióval van baja, és azért látja gyengének a képeit. Egyébként technikailg nagyjából rendben vannak a képk, de a kompozició borzalmas.
2018. aug. 13. 19:34
 14/15 A kérdező kommentje:

Sztrogoff nevű felhasználó válasza:

legalább te megértetted, ellentétben 10 másik válaszolóval, ja nem, azt hiszem, volt még vki, aki érdemben válaszolt.

a kérdésem kizárólag a technikai részre irányult, NEM érdekel, ha 90% a kompozíció és 10% technika.

ezt imádom a magyar fórumokban, h ha nem tudnak a kérdésre válaszolni, akkor leírják azt, amit megtanultak, az meg kit érdekel, ha nem arra voltam kíváncsi.

majd akkor megint kérdezősködöm külföldi oldalakon.

2018. aug. 13. 20:02
 15/15 A kérdező kommentje:
véletlenül emeltem ki, nem kell rá válaszolni, nem érdekel.
2018. szept. 25. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!