Miért rosszak a képeim?

Figyelt kérdés

Huawei okostelefonnal készültek. Arra lennék kíváncsi, hogy vmilyen beállítással jobbak lehetnének-e.

Nem kell csúcsminőség, csak felraknám az blogomba, meg talán az instára.

Vhogy mások képei sokkal tisztábbak, élesebbek.

[link]

[link]

2018. aug. 12. 14:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a kepek nem olyan rosszak szerintem, ennel sokkal borzalmasabbaktol hemzseg az insta😅
2018. aug. 12. 14:51
 2/15 anonim ***** válasza:

szerintem is jók

hány megapixeles a kamerád??

továbbá nézd meg gépen, hogy milyen

nem 100% hogy a telefonod képernyője letudja adni azt a minőséget

2018. aug. 12. 14:55
 3/15 anonim ***** válasza:
A képek egyik oldalán napsütötte rész van, a másik felén árnyékos. A P9 Lite annyit tud, amennyit, de a kompozíció fontosabb, mint a készülék.
2018. aug. 12. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
Talán mert telefonnal készült, légypiszoknyi szenzorral, és félig műanyag optikával...?
2018. aug. 12. 15:31
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Meg tudod fogalmazni, mi nem tetszik a képeiden? Mert az már egy komoly lépés lenne a javítás felé.

Technikailag kevésbé tartom őket kifogásolhatónak, inkább a felhasználón kéne javítani: teljesen rossz a kompozíció, a témaválasztás, a nézőpont, a perspektíva, a fények-árnyékok kihasználása.

Tipikus "lenyomom a gombot"-képek: nélkülöznek bármiféle tudatos komponálást, odafigyelést, "hozzáértést".

Tetszik vagy nem, a legtöbb "jó kép" nem a technikától lesz jó, hanem a fotóstól, aki azt elkészíti. Aki tudja, hogy mikor, hogyan kell előkészülni, hogy a gomb lenyomásakor jó kép készüljön.

Ezt a tudást - sajnos vagy szerencsére, döntse el mindenki - nem adják a telefonokhoz, de még a milliós tükrös gépekhez sem.

2018. aug. 12. 16:00
 6/15 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy ez egy P8 Lite, a képpel nincs feltétlen baj.
2018. aug. 12. 16:41
 7/15 A kérdező kommentje:

# 5/5

jaj pont az iylen kioktató szakbarbár szófoschásra nem vagyok kíváncsi.

direkt leírtam, h mások képei tisztábbak, élesebbek. kétlem, h azért, mert a kompozíciópersektívablablabla... ők is összevissza kattintgatnak csak, aztán nyomják fel instára. legalább értelmezd már, amit leírok.

# 2/5

13,x Mpixel

számítógépen sokkal rosszabbul néz ki a nagy monitoromon, mobilon jobb.

2018. aug. 12. 16:45
 8/15 A kérdező kommentje:

# 6/7

P9 !!

2018. aug. 12. 16:46
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Én kérek elnézést, amiért segítő szándékkal kommentet merészeltem írni neked. Ígérem, ez volt az utolsó alkalom. Mondjuk ha előre tudom, hogy ilyen stílusban válaszolsz, meg sem próbálom. Elnézést kérek mégegyszer.
2018. aug. 12. 16:49
 10/15 anonim ***** válasza:
95%

#5-ös csak jót írt, semmi belekötni való nincs a hozzászólásába, kicsit meg kellene fontolnod.

Egyébkét meg utómunkával rengeteg mindent ellehet érni, egy egyszerű mobilra is letölthető szerkesztővel is életre lehet hozni szinte akármilyen képet.

2018. aug. 12. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!