Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kérhetnék véleményt erről a...

Kérhetnék véleményt erről a képről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap este készítettem egy fényképet.

Véleményetekre lennék kíváncsi.

Végeredmény ez lett(Photoshop után)

[link]

Eredeti kép: [link]

Válaszokat előre is köszönöm :)

2018. júl. 15. 14:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Háztáji téma engem is zavart,emiatt próbáltam úgymond eltüntetni. De ha előre tudtam volna, hogy ez lesz a végeredmény ( első helyszínen nem gyűlt be rendesen)akkor ennek a háttérbe tettem volna alufóliát(visszaveri a tűz fényét)vagy derîtőlapot, de inkább alufóliát, mert az nem ég olyan könnyen

Majd próbálkozom még szerintem. Keresek másik háttért vagy ahogy az előbb említettem úgy próbálom megoldani még nappal a mostani helyszínt.

2018. júl. 15. 18:18
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

Te Pistike! Ezzel az egész trollkodással mi a célod itt a gyíkhun? Nem mondom, hoyg ne csináld, mert vicces, csak kíváncsi vagyok a miértre.

A képeid annyira szarok, hogy szerintem legalább szürkehályog kell ahhoz, hogy kicsit is jónak lássa az ember őket.

Már az eredeti kép is szar (érdektelen, unalmas, semmitmondó), a fotosoppolt verzió meg úgy néz ki mint egy screenshot egy C64-es játékból, ahol 16 szín van meg akkora pixelek, mint a fejem.

Szóval mi a célod itt a nép szopatásával, azon kívül, hogy szórakoztatod azokat, akik látják, hogy ennyire hülye nem lehetsz?

2018. júl. 15. 19:41
 13/23 Szirty ***** válasza:
80%
Bordás lemez + rozsdás zártszelvény nem jó háttér...
2018. júl. 15. 19:58
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Ne higgy nekik, csak irigyek rád!
2018. júl. 15. 22:37
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Kedves PhotoHat! Még hány kérdést teszel fel, hogy értékeljük a képeidet, az nélkül, hogy legalább egy választ elolvasnál? Eleve ma már mindenki akinek jutott fényképező eszköz kinevezi magát Photo...-nak. Vegyél vissza magadból, ezt is már többször, többen megírtuk. A képed kritikán aluli, még egy 5 éves gyerek is ennél többre képes, és Ő nem fogja magát Photo...-nak nevezni mert megtalálja a gépen az expo gombot. A képeid értékelhetetlenek. (PONT). Ezt is már többen megírtuk legalább egy másik kérdésnél.

Szintén megírtuk, hogy egy képnél totál mindegy, hogy "Háztáji téma engem is zavart,emiatt próbáltam úgymond eltüntetni. " továbbá "első helyen nem gyúlt be rendesen..." nem megmagyarázni kell, hanem megcsinálni jól. (PONT). Ha már téged is úgymond zavar mást is zavarni fog és nem megpróbálni kell eltüntetni hanem el lehet/kell tüntetni. És nem kell hozzá még alufolia sem, be lehet játszani a mélységélességgel, hogy életlen legyen a háttér, máris kevésbé zavaró. De ezt is leírtuk többen legalább egy tucatszor.

Eleve mi volt ezzel a képpel a célod? Te mit látsz rajta? Miért nyomtad meg az expo gombot, és tetted fel ide? Mit kéne ezen lássunk?

És ha már neki esel photshoppal akkor egy kicsit többet is ki lehetett volna belőle hozni. Bár ahogy a régi mondás mondja sz..-ból nem lehet várat építeni.

Az eredeti képet megnézted? Szerinted az rendben van?

Légszíves fejtsd ki, hogy milyen megfontolásból készült ez a kép (a RAW image EXIF infói alapján) ISO 100, 90.9 másodperces záridővel, f14.1-es blendével, 18-as gyújtóval ha 18-55 zoomod van? Értem én, hogy este 9 óra volt és stb. De miért ezt választottad?

2018. júl. 15. 23:16
 16/23 anonim ***** válasza:
54%

Ha jól értelmezem a kapu sínjeit és a zártszelvények útját, a keresztbe menő kerítés túloldala is a tiétek. Ezek után nem értem, hogy miért nem lehetett legalább a szemetet elrakni a háttérből? Néha egy-egy fotó elkészítéshez takarítani kell. Valamint nem értem miért nem mentél közelebb + a zoom behúzsa?

Ok. értem én, hogy gőzgép... amúgy amit a másik fotódnál már sokan leírtak a naplementével kapcsolatban az igaz a tűzre is. Egy tucat téma de mégis nehéz. Tüzet is nehéz fotózni, mert felgyújtom a pajtát ugyanezt fogom látni. Ahogy a másik fotóidnál leírták többen is "kémia". A tűz fotóknál érezni kell a meleget, hogy sugárzik szinte égessen a képernyő, vagy világítson a sötétben. Itt nem azt érzem, hogy égetne a képernyő, hanem inkább azt érzem, hogy valami büdös valami ég. És azt sem érzem, hogy világítani a tűz. Nehéz tüzet fotózni ez is igaz. Eleve a képed több helyen be van égve miért? Ennek a valaminek nem hiszem, hogy fehér lángja lenne (ld. eredeti fotó, de a photoshoppolton is vannak fehérbe égett részek). Érezni kell a hőmérsékletet, a fehér már nagyon meleg kéne, hogy legyen. De nem ott van a fehér folt a lángnyelvben ahol a legmelegebb hanem ahol beégett a fotód.

Hogy legyen valami hasznos tanács is: fogd meg a fényképezőgépedet menj ki a falu szélére és fotózd le a lgközelebbi kilométerkövet/kilométer táblát, ha az nincs akkor az út szélét jelző oszlopot, ha az sincs, akkor keress egy villanyoszlopot (a másik kérdésed alapján tudjuk, hogy abból van egy csomó a faluban) és próbáld lefotózni azt majd tedd fel az eredményt.

2018. júl. 16. 13:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy fordítva ülsz a lovon és ameddig ezt nem látod be, addig reménytelen, hogy bármit is fejlődjél.

Először is, nem a Photoshoppal kellene utólag megkomponálni a képet. Nem erre való. A Photoshop azért van, hogy a már helyszínen megkomponált kép kisebb hibáit kijavítsd vele (kicsit dől, kicsit sok felül, stb. típusú hibákra gondolok ezalatt) és hogy életet vigyél a színekbe. Amit te csinálsz az az, hogy van 1000x1000-es értékelhetetlen képed és annak 95%-át még akkor le is vágod Photoshoppal. Ennek így mi értelme van? Te magad is beismerted, hogy a kép sz. Akkor miért foglalkozol vele? Shift+DEL. Ha komolyan gondolod a fotózást, akkor a nézőket nem az fogja érdekelni, hogy de hát az udvaron nem volt jó fotótéma, ezért sikerült ilyenre.

2018. júl. 16. 20:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezőnk eltűnt?
2018. júl. 18. 17:13
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Pssszt, alkot a mester
2018. júl. 18. 17:17
 20/23 anonim válasza:
100%
XD
2018. júl. 19. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!