Olyan Canon teleobit keresek, ami 58mm átmérőjű, és 70-300-nál lentebbi picit, tehát 45-270 vagy valami hasonlóü inkább?
Nem akarsz. A DSLR-ben pont az a jó, hogy minden feladatra van jó (értsd: arra a célra optimalizált) objektív. Lehet úgy élni az életet is ilyen géppel, persze, hogy megvételkor rácsavarsz egyet, amit még pillanatragasztóval is fixálsz, és kész, csak ez a fából vaskarika esete. Mintha vennél egy jó mozgású lovat, mert szereted, ha a talpad alatt fütyül a szél, és aztán csak lépésben közlekednél vele, mert úgy tovább tart a patkó.
Oszt kérdés, APS-C vagy FF vázra kellene-e.
Hát aki 70-300-at használ, az biztos APS-C-vel nyomja.
45-270? Miért nem a híres EF 43,5-219,8 mm f3,74 objektívet használod?
kb. monstam, nem tudom milyenek vannak, csak ilyesmire emlékeztem
miért csináltok hülyét belőlem, és miért beszéltek hülyeségeket?
ennyi erővel mondhatnátok, hogy minek tartomány, amikor minden esetben egy másik fix objektívet is felcsavarhatnál!
a 70-300-at is valamiért kitalálták, nyilván azért mert sokaknak azt gondolták ez a jó (aminek te az ellenkezőjét állítod)
én meg csak azt mondom, hogy talán nem ez a legjobb tartomány mindig, és más lehetőség után néznék, mert sajnos ez a leggyakoribb
az én szituációmra keresek megfelelő obit, ahogy mondtad, mert mindenre létezik, és nekem egy kb. 45-270 lenne jó
Itt fröcsögsz fel s alá, miközben az egyetlen értelmes megmozdulásod az lett volna, hogy megmondod, cropos gépre kell-e, mert ha nem, akkor nem ajánlok EF-S objektíveket. Azt bezzeg nem mondtad meg.
De egyébként, ha már erről van szó, valóban a 70-300 az már egy akkora átfogás, hogy az minőségvesztéssel jár. Én mondjuk nem ismerem a termékpalettát, csak a Canonnak a legolcsóbb 70-300-asát, az volt nekem, és egy hónapos használat után azt vettem észre, hogy azokat a képeket, melyek 200 feletti zoommal készültek, az előzetes selejtezés során mindig töröltem, mert annyira lágyak voltak, hogy életlennek tűntek. És ennek a drágább változatai, mert fél millióig lehet ilyeneket kapni, sem olyan jók 300-on. A 70-200 az egy olyan tartomány, ahol még nincs látványos minőségvesztés.
Igen, valamiért kitalálták. Amit első hozzászólásomban írtam, hogy a cserélhető objektíves gépen ne kelljen annyiszor cserélni. :) Vannak az utazózoomok, azoknak jó rövid az eleje, de cserébe a tele lehetőségük is kevesebb. De erről addig nem érdemes beszélni, míg nem tudjuk, EF-S is jó-e neked.
Hát 550D-re felcsavarható az
- EF-S 55-250 erről nem mondanak rosszakat
Minden EOS-ra, 550D-re is felcsavarható az
- EF 28-200 már nem gyártják, ki kéne próbálnod, mielőtt megveszed
- EF 28-300 L igen drága
- EF 35-350 L igen drága és régi
- EF 55-200 ezt sem gyártják már, olcsó, elég halvány teljesítményű, én 25-ért kínáltam a sajátomat 10 éve, annyiért meg is vette valaki egy hét alatt
Más gyártók objektívjeit én nem ismerem.
Namost ami az 58 mm-t illeti, az a szűrőátmérő, az már csak ne számítson objektívvásárlásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!