Fotózás buliban?

Figyelt kérdés

Szóval, lenne lehetőségem fotózni egy lánybúcsún. Nekem eddig csak portré , illetve sportban van tapasztalatom, illetve ahhoz van felszerelésem is.

Nem szeretném cserben hagyni őket. Eddig sosem érdekelt a “party fotózás”, mert tudom hogy a belefektetett pénz nem minden esetben terül meg.

Így csak egyszeri alkalom lenne, kéne valami gyorstalpaló.

Van 2 hónapom felkészülni rá.

Adott egy Canon 1200D fényképező. - nem szeretnék drága képet vinni. Nem szeretném ha valami történne, és baja lenne. Ez meg viszonylag középkategóriás gép. Van hozzá portré, kit, és 55-200as obi. Úgy gondolom - de javítson ki aki ért hozzá, hogy a kit lenne jó, hiszen egy zárt helyen nem megyek sokra a 200al.

Vakuval vagyok nagy gondba. Amugyis szerettem volna venni, mert szeretném megtanulni a használatát. Elsőre viszont semmiképpen nem egy 100+ ezrest gondoltam. De azért mégis olyan kellene aminek segítségével értékelhető képeket tudok készíteni.

Illetve szívesen várok akár oldal linkeket is, ahol részletesen - lehetőleg magyarul, le van írva a party fotózás. Beállítások, mire jó figyelni, mik a legnagyobb elkövetett hibák. Illetve utómunkánál is bármilyen hasznos tipp, tanács jól jönne.

2018. jún. 5. 01:17
 1/6 anonim válasza:
76%

Tegyél egy próbát egy hasonló helyszínen, 2 hónap azért sok idő.

Én azt tapasztaltam sokszor, hogy a profi fotósok is lőnek sokezer képet, azzal, hogy 100 biztos jó lesz közülük.

2018. jún. 5. 02:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát... a jó vakus felvételezés az marhára nem egyszerű. Kisebb vakuval fehér falú és mennyezetű, kisméretű helyiségben megy az indirekt vakuzás (de ott sem ISO 100-on). Nagyobb teremben már kéne a teljesítmény. Én két vakuval szórakoztam, úgy a vakuzás minden betegségét ki lehetett küszöbölni, de milyen áron? :) Rengeteg macerával.
2018. jún. 5. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Először is tegyük helyre a káoszt a fejedben: Az 1200D egy belépőszintű váz. Az 55-200-as objektív nem valószínű, hogy elég lesz beltérben, mert nem elég nagy a látószöge (gondolom nem csak az emberek felsőtestét akarod majd lefényképezni a búcsún), ráadásul nem fényerős objektív, így garantáltan zajosak lesznek a képeid (a felhúzott ISO miatt). És végül, egy vaku nem kerül 100k+ Ft.-ba.

Ha KIT objektívvel nyomulsz, akkor jól gondolod, hogy minimum egy vaku kellene hozzá, hogy lent tudjad tartani az ISO-t, de a vakukezelést nem igazán lehet elmagyarázni gyorstalpalószerűen. Neked bőven elegendő lenne egy Yongnuo vaku is, azok olcsóak, a lényeg, hogy forgatható fejű legyen és ne vakuzd szembe vele az embereket, hanem használd az épület falait (plafonját) a derítéshez. De, ahogy a második is írta, ehhez azért elég komoly tapasztalat is kell.

A legjobb az lenne, ha egy hivatásos fotós csinálná a képeket, te pedig kattintgathatnál mellette és a jobb képeidet esetleg hozzárakjátok majd az albumba. Az nyilván nem megoldás, hogy teljesen lemondasz róla, mert akkor nem fogsz fejlődni, de komoly munkát semmiképp sem vállalnék el a helyedben.

2018. jún. 5. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:

vakut tényleg tudsz olcsóbban is venni, illetve gyakorolni is van még időd addig, de munkaként, pénzért semmi esetre se vállalj be egy ilyet úgy, hogy azt sem tudod, mivel és hogyan is kéne csinálnod. baráti szívességként kísérletezhetsz vele, de mondd meg, hogy garanciát nem vállalsz az eredményért, hívjanak profit.

egy ilyen munkánál nagyon alaposan ismerned kell a gépet, pontosan tudnod, hogy mikor mit, miért és hogyan kell csinálnod, mert egy ilyen buliban folyamatosan történnek a dolgok, amiket meg kell örökítened és nincs rá idő és lehetőség, hogy azon agyalj, most épp vajon mit hogyan oldj meg. ehhez az kell, hogy készség szinten használd a gépet.

azt írtad, hogy van portré objektíved is, de erről többet nem írtál, pedig az lehet hogy jobb egy ilyen helyzetben, mint a kit objektíved - bár nyilván egy fényerős nagylátó sem ártana...

2018. jún. 7. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk az 55-200-as is KITobjektív. :)
2018. jún. 7. 10:21
 6/6 anonim ***** válasza:
#3-as kitben bármilyen obit adhatnak vele, jellemzően a 18-55-öt szokták annak hívni, mert általában azt adják kitben sok féle géppel. amúgy igazad van.
2018. jún. 15. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!